Facebook befinder sig igen i en data-krise, efter at det sociale medie igennem halvdelen af september måned har været udsat for et omsiggribende hackerangreb.
Igennem perioden fra 14. til 27 september er omkring 30 millioner brugere af det sociale medie i mindre eller større grad blevet lænset for private informationer.
Blandt disse har 14 millioner Facebook-brugere fået særligt personfølsomme oplysninger som beskæftigelse, søge- og lokationshistorik, religion, Facebook-aktivitet og mere lænset.
Hvor mange af dem der er danskere, vil selskabet i midlertidig ikke oplyse.
Læs også: Efter Facebook-hack: Sådan undersøger du om din konto er blevet hacket
Tavshed fra Facebook
Sidst det sociale medie befandt sig i en dataskandale, Cambridge Analytica-skandalen, som berørte 87 millioner brugere, ville selskabet gerne kommunikere problemets omfang i Danmark.
Dengang lød det fra Facebook, at op mod 41.820 danske profiler fik høstet data fra platformen.
Sådan forholder det sig ikke i denne omgang, hvor Facebook meddeler, at man ikke vil oplyse om sagens omfang i de berørte lande.
Ved et telefonisk pressemøde forklarede selskabets vice-produktchef, Guy Rosen, at Facebook ikke vil komme med detaljer om hvilke lande, der er blevet sigtet i angrebet.
”Vi deler ikke oplysninger om de enkelte lande. Vi arbejder på tæt hold med myndigheder og lovgivere kloden over, for at give dem de oplysninger de behøver,” lyder hans besked.
En talsperson for Facebook i Danmark bekræfter over for Computerworld, at selskabet ikke vil give andre oplysninger til den danske offentlighed ud over den officielle besked fra Facebook og Guy Rosen.
De berørte brugere vil dog få besked i de kommende dage, forsikrer selskabet.
Alvorligt angreb
Ifølge Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS er en stor del af landets Facebook-konti berørt.
“Vi kender ikke tallet, men det er helt sikkert, at der er pænt mange danskere, der har været ramt af det her og vi har allerede set mange der har fortalt åbent om det flere steder.”, siger han til Computerworld.
Han mener samtidigt, at angrebet af en sådan natur, at det sandsynligvis er en efterretningstjeneste der står bag.
Facebook vil heller ikke her indrømme, hvem der menes at stå bag angrebet, denne gang efter henvisning fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, som i øjeblikket efterforsker sagen.