Artikel top billede

Nu er det farvel til hele TDC's norske kæmpeforretning - 900 medarbejdere og en million kunder afhændes til Telia i dag

TDC siger farvel til hele den norske forretning og goddag til flere milliarder kroner - hele den norske butik overtages af Telia i dag.

TDC siger i dag endegyldigt farvel til hele sin norske forretning, der består af TDC Norway og Get samt 900 medarbejdere og godt en million norske kunder.

Fra og med i dag overtager Telia nemlig hele butikken, der vil ‘positionere Telia Company som en stærk udfordrer på mobil, tv og bredbånd på det norske marked,’ lyder det fra Telia.

De to selskaber meddelte i sommer, at Telia ville købe hele TDC’s norske forretning for 21 milliarder norske kroner - omkring 16,5 milliarder danske kroner.

Telia vurderer, at selskabet kan høste synergieffekter på 700 millioner kroner i de kommende år i forbindelse med købet.

Disse gevinster skal hentes på blandt andet ‘crosssales’ til erhvervskunderne, øget kundefastholdelse og capex-optimering, hedder det.

De norske konkurrencemyndigheder gav for 10 dage siden grønt lyst til Telias opkøb af den norske TDC-forretning.

Ifølge Konkurransetilsynet er de to selskaber så tilpas forskellige, at det vurderer, at en fusion ikke kommer til at have skadelig effekt på det samlede marked i Norge.

Det skyldes, at Telia i Norge især beskæftiger sig med mobil- og fastnet-telefoni, mens TDC med datterselskabet Get især beskæftiger sig med bredbånd og tv-distribution, hedder det.

Salget skal ifølge TDC give selskabet 'mulighed for at fokusere fuldt ud på at realisere sin vision for den danske forretning.'

Telia meddeler, at overdragelsen af TED/Get vil blive endeligt gennemført om 10 dage, nemlig 15. oktober, hvor Get og TDC vil blive indlemmet i Telia-koncernen.

Fire år siden

Det er blot fire år siden, at TDC købte norske Get. Dengang betalte TDC 13,8 milliarder norske kroner for selskabet.

Det kan du læse mere om her: Fem skarpe til Carsten Dilling: Derfor bruger TDC milliarder på opkøb i Norge

I dag udgør Get den klart største del af TDC's norske forretning. Get omsætter for godt 2,5 milliarder kroner, mens TDC Norway blot omsætter for 650 millioner kroner om året.

Den norske gren af forretningen har i flere år spillet en vigtig rolle for TDC som et af de relativt få områder i koncernen, der har haft god vækst.

Aftalen betyder, at Telia overtager 900 medarbejdere samt godt en million norske kunder fra TDC.

Langt størstedelen af disse er kunder i Get, der har 428.000 tv-kunder og 372.000 bredbåndskunder.

TDC forventer, at selskabets gevinst efter skat på salget vil blive i omegnen af fem milliarder kroner.

En del af disse penge skal bruges på at nedbringe gæld, mens en anden del kan 'blive brugt til at investere i aktiviteter i Danmark eller yderligere gældsnedbringelse," som det hedder.

Læs også: TDC's nye ejere har forgældet TDC til op over begge ører - kan ramme investeringsplaner.

Frasalget er det blot seneste i rækken, som TDC har foretaget gennem de senere år.

TDC solgte således TDC Sverige til Tele2 for 2,3 milliarder kroner i efteråret 2016, mens TDC Hosting i foråret 2017 blev solgt til kapitalfonden Maj Invest Equity.

TDc blev selv solgt fornylig til pensionskasse-konsortiet DK Telekommunikation, der består af PFA, PKA, ATP samt australske Maquarie.

Det har fået Pernille Erenbjerg til at sige sin stilling op, ligesom selskabet splittes op.

Det kan du læse mere om her: TDC splittes op i to store forretnings-enheder: Koncern-direktør fratræder

Læs også:

TDC's nye ejere har forgældet TDC til op over begge ører - kan ramme investeringsplaner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere