Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske Coolshop indfører samme-dag-levering / Stor tilfredshed med AI i handelsbranchen / Styrelse: Pas på brug af emojis i efterårsferien

Danske Coolshop indfører samme-dag-levering. Stor tilfredshed med AI i handelsbranchen. Styrelse: Pas på brug af emojis i efterårsferien. De fem store tech-kæmper har tabt 600 milliarder dollar i værdi siden i sommer. Facebook fjerner 800 sider

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Danske Coolshop indfører samme-dag-levering

Den danske onlinebutik Coolshop indfører levering af varer samme dag, som de er bestilt, i et forsøg på at udfordre Amazon, skriver Børsen.

Muligheden dækker over varer bestilt inden klokken 11:00 og gælder 70 procent af sortimentet. Kun kunder i Odense, Aarhus, Aalborg og København får glæde af tilbuddet. De udgør omkring halvdelen af Coolshops omkring to millioner danske kunder.

“Vi gør det som et statement, så de store udenlandske netbutikker ikke kan komme og sige, de var først. Så bliver det ikke et unikt salgstilbud, de kan trække på, fordi vi allerede har det," siger direktør Jakob Riisgaard til avisen.

Stor tilfredshed med AI i handelsbranchen

Der er udpræget tilfredshed med brugen af kunstig intelligens i e-handelsbranchen, viser en ny undersøgelse fra Gartner, som har hentet vurderinger hjem på godt 300 pilotprojekter.

70 procent af de adspurgte virksomheder peger på, at deres AI-projekter er enten ‘meget’ eller ‘ekstremt’ succesfulde, hedder det.

Gartner har spurgt til ting som implementerinng, værdiskabelse, succes og udfordringer.

“To tredjedele af de adspurgte svarer, at de har tocifrede forbedringer på alle de områder, som de måler på,” hedder det. Det drejer sig primært om kunde-tilfredshed, omsætning og omkostningsbesparelser, hedder det.

Styrelse: Pas på brug af emojis i efterårsferien

Efterårsferien er over os, og det får Energistyrelsen til at komme med en opfordring: Pas på brugen af emojis, hvis du rejser til udlandet med din mobiltelefon.

I en advarsel skriver styrelsen, at “de populære emojis hurtigt kan medføre et tillæg på mobilregningen."

"En sms kan kun være 160 karakterer lang, og et par emoji’s ”koster” flere hundrede tegn, hvorfor et hjertesmiley til din elskede hjemme i Danmark hurtigt bliver takseret som fire-fem sms’er," lyder det fra styrelsen.

Desuden bør du være påpasselig, hvis du rejser tæt på EU’s ydergrænser, hedder det.

"Det kan være, hvis du rejser tæt på Monaco, San Marino eller Vatikanstaten. Hopper din telefon automatisk over på et monegaskisk net, fordi du rejser tæt på grænsen, eller ind i Monaco, kan det blive rigtig dyrt, hvis dit abonnement ikke omfatter roaming i Monaco," lyder det fra Energistyrelsen.

De fem store tech-kæmper har tabt 3.900 milliarder kroner i værdi

De fem store teknologi-selskaber på børsen - Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google - har tilsammen tabt mere end 600 milliarder dollar i værdi som følge af den uro, der for tiden har ramt de finansielle markeder, skriver Business Insider.

De fem selskaber er så store og toneangivende, at de tilsammen er kendt under navnet FAANG i aktiemarkederne.

Alene onsdag i sidste uge tabte FAANG 175,5 milliarder dollar i værdi. Facebook-aktien er faldet 30 procent siden sommer, mens Netflix er faldet 23 procent.

Facebook fjerner 800 sider

Facebook har fjernet mere end 559 sider og 251 konti fra Facebook, som ifølge selskabet har postet forskelligt indhold, der har overtrådt Facebooks regler for ‘ koordineret ikke-autentisk opførsel.’

Det er det, som også er blevet kendt som fake news.

Nogle af de pågældende konti har været anvendt til at gelejde trafik over på annonce-sites, andre har været anvendt til at skubbe forskelligt indhold højere op på Facebooks news feed.

USA befinder sig midt i midtvejs-valgkampen.

Du kan læse hele meddelelsen fra Facebook her: Removing inauthentic activity.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere