Hvis du spørger danskerne selv, er de meget bevidste om, at sikkerheden skal have topprioritet, når de færdes på nettet.
Men stor genbrug af passwords og mangel på backup af telefoner og comptere viser, ifølge en undersøgelse fra Rambøll og Dansk IT, at danskerne ikke er helt forberedte, hvis hackere alligevel skulle få adgang til oplysningerne.
For mens over halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen mener, at de ved, hvad der skal til for at mindske hacking, svarer hver tredje, at de i høj grad eller meget høj grad anvender det samme password flere steder.
Derudover viser undersøgelsen, at kun 37 procent af borgerne tager regelmæssig backup af deres computere. Samtidig er det kun er 28 procent, der reglmæssigt tager backup af deres telefoner.
Til gengæld er danskerne generelt bedre til at forebygge hackerangreb.
Læs også: Skal du have nyt job? Her er syv spændende it-sikkerhedsjob, der er ledige lige nu
64 procent svarer nemlig, at de er opmærksomme på risikoen ved at bruge offentligt Wi-fi. Og kun fire procent har delt deres password med en kollega.
Særligt unge har ikke styr på sikkerheden
Men selv om de fleste selv mener, at de godt ved, hvad der skal til for at færdes sikkert på nettet, svarer hver tredje i undersøgelsen alligevel, at de ikke ved, hvad de skal gøre, hvis de bliver ramt af et hackerangreb.
Ifølge undersøgelen er det særligt de unge under 36 år, der ikke har styr på, hvad de skal gøre, hvis de bliver hacket.
Læs også: Her er de 12.000 mest brugte passwords: Se om dit også er på listen
Samtidig er de mindre opmærksomme på, hvad de særligt skal passe på, når de er på nettet, mens danskere der ikke selv mener, at de er særligt digitalt stærke, har en mere risikobaseret tilgang, fremgår det i undersøgelsen.
“Der kunne altså være behov for at gøre en indsats for, at navnlig de yngre borgere bliver bedre til at forberede sig, hvis det går galt, og hvad de så skal gøre,” står der i undersøgelsen.