Artikel top billede

Se tallene: Så stor en del af det globale it-marked er flyttet til skyen i 2022

Virksomheder verden over vil i de kommende over flytte mere og mere over i skyen. Det viser ny undersøgelse fra det globale it-analysehus Gartner.

Om under fire år vil mere end en fjerdedel af nøglesegmenterne på det globale it enterprise-marked være flyttet i skyen.

Det viser en ny rapport fra globale it-analysehus Gartner, der nærmere bestemt spår, at 28 procent af markedet vil være overgået til cloud i 2022.

I dag er er det kun 19 procent af markedet, der er i skyen, men det vil stige taktfast over de kommende år, ifølge Gartner.

"Skiftet inden for enterprise it til nye, cloud-baserede alternativer er ubarmhjertig, men skiftet vil ske over mange år, hvilket skyldes opbygningen af den traditionelle it. Cloud-skiftet viser behovet for øget fleksibilitet og agilitet, og ser on-demand kapacitet og pay-as-you-go-pricing i skyen som en stor fordel," lyder det i en meddelelse fra Michael Warrilow, der er research vice president hos Gartner.

Læs også: Her står den globale cloud-krig: Microsoft går vækstamok og fordobler omsætning til 20 milliarder

AWS dominerer det globale cloud-marked

Den spådom fra Gartner lægger på linje med analysehusets tidligere forudsigelser om det globale cloud-marked.

For nyligt spåede Gartner, at det globale cloud-marked allerede næste år ville stige med 17,3 procent til en samlet værdi på 206,2 milliarder dollar og frem imod 2021 vil markedets værdi yderligere forøges til 278 milliarder dollar.

Der bliver dermed en del at kæmpe om for de store cloud-leverandører i årene, der kommer, men indtil videre er Amazon Web Services solidt i førersædet.

Den seneste Gartner-opgørelse viste, at den amerikanske cloud-gigant sidder på næsten 52 procent af det globale cloud-marked, og der er dermed langt ned til den nærmeste konkurrent på listen, som er Microsoft Azure, der har en andel på lige over 13 procent.

Læs også: Eksplosiv cloud-udvikling: Så meget vil markedet vokse i løbet af det kommende år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere