Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.
Koda: EU-afstemning en milepæl for ‘fair internet’
EU-Kommissionens afstemning onsdag om det store copyright-direktiv er en ‘milepæl for et fair internet,’ mener ophavsrets-organisationen Koda.
“Dagens resultat er en milepæl i arbejdet for et fair og bæredygtigt internet,” lyder det fra Koda, der længe har ønsket at få sat ‘en stopper for den helt urimelige skævvridning af musikmarkedet, vi har været vidner til igennem de senere år.’
Computerworld var tilstede under afstemningen, og du kan læse om den her: Her er resultatet af copyright-afstemningen direkte fra parlamentet i Strasbourg: Margrethe Vestager reagerer spontant med et "YES!"
Datalogi-professor afviser it-fagforbund
Datalogi-professor Stephen Alstrup er lodret uenig med it-fagforbundene Prosa og Samdata, der i ITWatch fik lejlighed til at fortælle, at de mener, at der slet ikke mangler så mange it-folk, som erhvervslivet giver udtryk for, hvilket du kan læse mere om her.
På LinkedIn skriver Stephen Alstrup, at der i meget høj grad mangler højtuddannede it-folk, men at der måske nok er ‘fin dækning inden for andre områder.’
“Hvis du betvivler dette er du velkommen til at tage et vikariat i receptionen på datalogisk institut KU, og snakke med grædende virksomheder dagen lang,” skriver han.
I et andet opslag skriver han:
"At lave store overskrifter som "Der mangler ikke IT-folk" er unuanceret og farligt, for man risikerer, at der er politikere, der tror på det. Da alle nye store virksomheder er it-virksomheder, 50 procent af væksten kommer fra digitalisering, er det rigtig farligt at bilde politikerne ind, at der ikke er mangel, når arbejdsgiverne skriger efter kompetencer."
I dag afgøres kæmpesag mellem TDC og Skat
Højesteret i København afgør i dag en årelang strid mellem TDC og staten om 362 millioner kroner, som staten fejlagtigt opkrævede af TDC i såkaldt ambi-bidrag for mange år siden.
Parterne er enige om, at de mange penge blev inddrevet fejlagtigt. Men her stopper enigheden så også i den mere end 30 år gamle sag.
TDC tabte i efteråret sagen i Østre Landsret og krydser nu fingre for, at Højesterets syv dommere er mildere stemt.
Du kan læse Computerworlds gennemgang af sagen her: På torsdag afgør Højesteret slagsmålet mellem TDC og staten om 362 millioner kroner: Her er sagens tre mulige udfald.
Der falder dom i sagen klokken 12:00.
Uber-sag i Højesteret i dag
Om nogle timer falder der også dom i Højesteret i sagen mod fire danske Uber-chauffører, der er tiltalt for bryde den danske taxalov.
Bliver de fire tidligere chauffører dømt i Højesteret vil det meget vel bane vejen for bøder til de yderligere 1.500 danske chauffører, der optråder på de skattelister, som det danske politi har fået fra Holland, hvor Uber har europæisk hovedkvarter.
De fire Uber-chauffører blev for et år siden i Københavns Byret idømt bøder på henholdsvis 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 kroner og 40.000 kroner. Østre Landsret har siden stadfæstet dommen.
Sagen begynder klokken 09:00 i Højesteret, og der afsiges dom klokken 12.00.
Læs også: Højesteret på vej med Uber-dom: Kan ende med en millionregning til Uber.
Tidligere Thrane & Thrane ikke til salg trods krise
Janus Pagh, direktør i Cabham Satcom, det tidligere Thrane & Thrane, afviser blankt over for Børsen, at den kriseramte virksomhed er på vej til at blive solgt.
Janus Pagh overtog positionen som CEO i selskabet fornylig, hvor han afløste Casper Jensen. Cabham Satcom har givet underskud i flere år, og selskabet er ifølge Børsen godt i gang med en fyringsrunde.
“Et salg af Cobham Satcom er overhovedet ikke på tale. Vi er i gang med at få bundlinjen i en bedre position via omkostningsoptimering," meddeler Janus Pagh til Børsen.
Tony Blairs søn godt i gang med startup-firma
Den tidligere britiske premierminister Tony Blairs søn, Euan Blair, har modtaget fire milllioner pund - godt 33 millioner kroner - i kapitalindsprøjtning til sit nystiftede it-firma WhiteHat.
Pengene kommer fra den amerikanske investeringsfond Lightspeed Venture Partners, der blandt andet var blandt de første investorer i Snapchat.
34-årige Euan Blair har arbejdet i finanssektoren i en årrække, og han stiftede selskabet for et par år siden. Ideen er med machine learning, kunstig intelligens og smarte algoritmer at uddanne og forbinde potentielle kandidater med stillinger hos store it-firmaer.
Tidligere har Tony Blair også investeret i sønnikes selskab.