Artikel top billede

EU vil have nye skatteregler: De store tech-virksomheder slipper for billigt

Digitale virksomheder med omsætning på over 750 millioner euro kan blive ramt af en ny form for beskatning.

EU-kommissionen fremlægger et forslag til en ny form for digital beskatning. Der er der enighed om at de nuværende regler ikke er gode nok til at beskatte store tech-virksomheder som Google, Apple, Facebook og Amazon.

Det er det hollandske europaparlamentsmedlem Paul Tang, som er en af drivkræfterne bag forslaget. Han mener at de nuværende regler er utidssvarende:

"Jeg beklager, men jeg er nødt til at sige, at de må komme ind i det 21'ende århundrede og acceptere, at der er virksomheder, som er større end demokratier som Danmark og Holland," siger han og fortsætter:

"I er kun fem mio. mennesker. Hvis vi vil noget på det her område, er vi nødt til at arbejde sammen."

I Danmark er regeringen skeptisk overfor forslaget. Finansminister Kristian Jensen har sammen med sine svenske og finske pendanter, Magdalena Andersson og Petteri Orpo, kritiseret forslaget i et åbent brev.

"Vi risikerer at flytte beskatningen til en generel destinationsbaseret allokering af beskatningsrettigheder, hvilket ikke er i EU's interesse," skriver de tre finansministre og frygter dermed, at digital beskatning også vil ramme øvrige eksportvirksomheder.

Læs også: EU på vej med privacy-forordning: Her er fem vigtige facts om efterfølgeren til GDPR

To lovforslag i spil

Det første beskatningsforslag stammer fra mars og vil opstille tre kriterier for digital tilstedeværelse og derefter beskatte ud fra de tre kriterier.

Andet forslag fra EU-kommissionen er en midlertidig løsning som skal fungere som lappeløsning indtil EU-landene bliver enige om en mere langsigtet sæt skatteregler. Forslaget vil ramme virksomheder med en omsætning på over 750 millioner euro i omsætning og en EU-omsætning på over 50 millioner euro, svarende til over 370 millioner kroner. Det skriver netmediet Policywatch.

Forslagene vil blive behandlet i løbet af andet semester 2018, under det østrigske formandskab. Den østrigske kansler, Sebastian Kurz, understreger vigtigheden at få en aftale i hus ved et besøg i Europa-parlementet:

"Vi er nødt til at få de rigtige parametre på plads, så vi har de rigtige betingelser til at skabe en fremtid for et højteknologisk Europa og mere vigtigt at garantere lige vilkår," siger han og fortsætter:

"EU burde derfor have en salgsudligningsskat for internetkæmperne, fordi det vil føre til mere lige muligheder såvel som mere retfærdig konkurrence for europæiske virksomheder."

Se også: Det kommer EU’s kæmpebøde til Google til at betyde: Hele landskabet vil ændre sig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere