Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.
Uber-sag i gang i Højesteret
Højesteret i København tog fredag fat på sagen mod fire tidligere Uber-chauffører, der er tiltalt for ulovlig taxa-kørsel.
De fire Uber-chauffører er allerede blevet dømt i både byretten og landsretten og har selv anket sagen til Højesteret. De er tidligere blevet idømt bøde på næsten 700.000 kroner.
Anklageren forlangte i retten, at bøderne forhøjes med mindst 20 procent til en million kroner, mens chaufførerne argumenterede med, at de ikke vidste, at det var ulovligt.
Der falder dom i sagen 13. september.
Alibaba dropper Danmark som marked
Den kinesiske internet-gigant Alibaba dropper Danmark og andre europæiske lande som marked, skriver Business.
Selskabets nordiske chef, David Lloyd, siger til avisen, at selskabet ikke kommer til at fokusere på de danske forbrugere på nuværende tidspunkt.
“Vi er nødt til at koncentrere os om vores hjemmemarked, hvor middelklassen vokser,” siger han.
Han opfordrer til gengæld de danske virksomheder til at koble sig op på Alibaba-platformen med henblik på at få fat på det store kinesiske marked.
Apple ombytter defekte iPhone 8-telefoner
Apple har igangsat et stort ombytningsprogram, der gør det muligt for ejere af defekte iPhone 8-telefoner at få byttet deres telefoner.
Det sker, efter selskabet har opdaget en fejl i logic boardet på en ‘meget lille procentdel’ af telefoner, skriver Apple i denne meddelelse.
Selskabet meddeler ikke, hvor mange telefoner, det konkret drejer sig om.
Selv der altså ifølge selskabet er tale om en ‘meget lille procentdel’ fremgår det, at der er blevet solgt defekte telefoner i en hel række større lande mellem september 2017 og marts 2018, nemlig i Australien, Kina, Hong Kong, Indien, Japan, Macau, New Zealand og USA.
Danmark nævnes ikke på listen.
Fejlen betyder, at skærmen på telefonen kan fryse og telefonen genstarte.
YouSee samarbejder med Forsvarets Efterretningstjeneste
Internetudbyderne har et stort ansvar for at bekæmpe cyberkriminalitet, mener YouSee ifølge Business, der har været med på den tyske techmesse IFA.
Her talte YouSee-direktør Jacob Mortensen.
“Vi er nødt til at kikke på hele værdikæden. Det er et brancheansvar. Virksomheder og privatforbrugere skal ikke alene løse problemet. Derfor har vi bemandet overvågning af nettrafikken 24 timer i døgnet, vi udvikler løbende et centralt spamfilter, og vi blokerer ondsindede internetdomæner sammen med Forsvarets Efterretningstjeneste,” sagde han blandt andet ifølge avisen.
Alexa kan nu samarbejde med mere end 20.000 forskellige device-modeller
Også Amazon har været med på IFA-messe, hvor selskabet var repræsenteret af blandt andet chefn for smart home, Daniel Rausch.
Han fortalte, at smart home-enheden Alexa nu er integreret i mere end 20.000 forskellige device-modeller. For blot otte måneder var det blot 4.000.
Amazon arbejder nu på at få Alexa integreret i biler, kontorer og hoteller. Den overordnede vision er ifølge Daniel Rausch at gøre Alexa tilgængelige alle steder, hvor mennesker færdes.
Læs også: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om.
Amazon er verdens mest værdifulde brand
Amerikanske Amazon er for tiden verdens mest værdifulde brand med flere længder, lyder det fra konsulentfirmaet Brand Finance.
I rapporten Retail 50 2018 - som du finder her - konkluderer konsulenthuset, at Amazon-brandet er lige så meget værd som nummer to (Walmart), tre (Alibaba) og fire (Home Depot) tilsammen.
Ifølge rapporten er Amazon-brandet 965 milliarder dollar værd.
Størst vækst har kinesiske Alibaba dog haft med en værkst på 58 procent.
Californien indfører net neutralitets-regler
Californien er på vej med en lokal lov, der skal indføre net neutralitet i hele den store stat i samme stil, som det var tilfældet, før myndigheden FCC i januar under stor ståhej ophævede netneutralitets-reglerne.
Det kan du læse mere om her: Stor opstandelse i USA over fjernelsen af net-neutralitet: Stater i massevis sagsøger.
Delstaten Washington har tidligere indført lignende regler, og andre stater overvejer det samme. Californien er den klart største delstat, der går denne vej, og alene statens størrelse kan få indflydelse i hele landet.
22 delstater har fornylig samlet opfordret USA’s appelret til at omstøde FCC’s afgørelse.