Artikel top billede

(Foto: Region Hovedstaden)

Udskudt opdatering af Sundhedsplatformen giver millionregning til regionerne

Hver enkel måneds forsinkelse koster Region Hovedstaden og Sjælland tre millioner kroner.

Sundhedsplatformens længe ventede opdatering til Region Hovedstaden og Sjælland skulle have været klar til start 3. november 2018.

Men skred i udrulningsplanerne gør, at den nye Sundhedsplatform først går i luften i februar 2019. Med millionregning til følge.

Sammenlagt vil forsinkelserne i it-projektet koste Region Hovedstaden og Sjælland et sted mellem 10 millioner og 13 millioner kroner, skriver Version 2.

Det fremgår af en orientering fra regionen, som samtidig knytter en vis usikkerhed til estimatet.

”Forlængelse af programmet med tre måneder medfører behov for yderligere økonomi til blandt andet forlængelse af ekstern bistand til programmet. De foreløbige estimater peger på, at programøkonomien stiger med ca. 10-13 mio. kr, men der er behov for at kvalificere estimatet, da analysen er gennemført på kort tid,” lyder det i beskeden fra Region Hovedstaden.

Forhalingerne begrundes med, at Landspatientregistreret, kaldet LPR3, er forsinket.

Her forventes implementeringen af være tilvejebragt 1. marts 2019.

Sundhedsplatformen har alene i Region Sjælland kostet 700 millioner kroner og har været mødt af kritik efter det blandt andet kom frem, at systemet først forventedes at fungere efter hensigten om et års tid.

Det er også kommet frem, at tre ud af fire medarbejdere iblandt sundhedspersonalet i Region Hovedstaden ikke føler sig tilstrækkeligt klædt på til at arbejde med Sundhedsplatformen.

Læs også: Regioner udskyder opdatering af Sundhedsplatformen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere