Artikel top billede

Verdens største sikkerhedsfirma fyrer 8 procent af medarbejderne

Symantic fyrer otte procent af sine medarbejdere og nedjusterer forventningerne efter færre kontrakter end ventet. Selskabet håber, at fyringerne kan spare selskabet for 115 millioner dollar om året.

Sidste år havde Symatic en vækst på 400 procent i Danmark, men det er ikke et resultat, der afspejler sig i resten af verden. Derfor tager selskabet nu konsekvensen og fyrer 8 procent af medarbejderne.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den amerikanske antivirus-virksomhed regner med at kunne spare 115 millioner dollar om året med fyrringerne.

Læs også: Her er Danmarks bedste it-sikkerhedsfirma: Symantec stikker af fra alle andre ... men er det en engangsforestilling?

“Vi regner med at disse tiltag delvis vil gavne driftsoverskuddet for regnskabet i 2019 og vil have fuld effekt i 2020,” siger CFO, Nick Noviello ifølge Reuters.

Selskabet har ifølge Reuters cirka 13.000 medarbejdere verden over, og det betyder altså, at selskabet kommer til at sige farvel til omkring 1.000 medarbejdere.

Stor udskiftning på chefgangen

Der er måske også grund til, at Symantics CEO, Greg Clark, bør være en anelse bekymret.

Selskabet skiftede nemlig sin daværende CEO ud i 2012 netop på grund af en skuffende indtjeningen i virksomheden.

Læs også: Symantec frygter russiske statshackere: Nægter at udlevere kildekode til gennemsyn

Derefter havde selskabet på globalt plan tre CEO's på to år, hvor Greg Clark blev ansat som den seneste i 2016.

De svigtende ordrer for Symantic står ellers i kontrast til en branche, der ellers ikke har problemer med at finde kunder. En analyse fra Gartner viste sidste år, at man forventede investeringer i sikkerhedsbranchen på 589 milliarder kroner i 2018.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere