En ny type malware er blevet opdaget af det russiske it-sikkerhedsselskab Kaspersky Lab.
Den ny-opdaget malware, som selskabet har valgt at døbe PowerGhost, rammmer særligt virksomheders netværk.
Det skriver ZDNet.
Malwaren misbruger netværket til at udvinde kryptovaluta, det såkaldte kryptojacking eller kryptomining.
Ifølge Kaspersky kan malwaren i al hemmelighed indlejre sig selv på en sårbar computer i virksomheden, og derefter sprede sig til andre computere og servere på netværket.
Fordi malwaren ikke behøver at installere sig selv på computeren for at inficere den, bliver den ikke installeret på hard disken og det gør den endnu sværere at opdage, lyder det fra Kaspersky Lab.
Så meget computerkraft som muligt
Når malwaren har inficeret computeren eller serveren, misbruger den computerkraften til at udvinde en kryptovaluta til bagmændene.
Derfor kan det også blive en særdeles god forretning for hackerne, hvis det lykkedes at inficere en hel virksomheds netværk.
Læs også: Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
Tidligere er det lykkedes for hackere at inflitere teknologivirksomheden Teslas cloud, og på to dage lykkedes det dem at 'mine' kryptovaluta for en værdi af lige over en halv million kroner.
Derfor bliver kryptojacking-malware også mere udbredt blandt hackere. Tidligere har sikkerhedsvirksomheden Bitdefender givet deres bud på, hvorfor den nye type angreb er blevet mere populært end ransomware.
Læs også: Kryptojacking-angreb eksploderer: Antallet af angreb er mere end fordoblet på bare ét år
“Med cryptojacking er du også næsten sikret et udbytte, fordi du løbende bliver betalt for at mine. Med ransomware har du ét skud i bøssen. Enten betaler virksomheden eller også gør den ikke,” fortalte Bogdan Botezatu, trusselsanalytiker hos Bitdefender, tidligere på måneden til Computerworld.