En kæmpe virksomhed som Google med flere tusinde ansatte er særlig eksponeret for hackere, der forsøger at få en af de mange medarbejdere til at klikke på et inciferet link i en mail.
Alligevel har Google undgået alle forsøg på phishing-mails siden begyndelsen af 2017, ved at indføre fysiske sikkerhedsnøgler, der skal bruges som to-faktor godkendelse i stedet for passwords og engangskoder.
Det skriver krebs on security.
Det betyder, at der er en lang række programmer og informationer man ikke kan åbne medmindre man fysisk sidder foran computeren.
Læs også: Fup med GDPR-besøg er langt fra unikt: Sådan sniger hackerne sig ind i din virksomhed
“Vi har ikke haft en eneste sag om nogen der har overtaget en konto, siden vi inførte sikkerhedsnøglen,” siger en talsperson fra Google til det amerikanske medie.
Når medarbejderne bruger to-faktor godkendelse kræver det nemlig, at hackerne ikke alene får adgang til brugerens primære password, men også adgang til den anden faktor.
Det kan være en sms med en engangskode, du skal indtaste for at åbne programmet.
To-faktor godkendelse anbefales til alle
To-faktor godkendelse er ellers ikke nogen særlig løsning. Det er faktisk en af rigsrevisionens anbefalinger til god it-sikkerhed, at man sørger for at bruge to-faktor godkendelse på medarbejders mails.
"Uden 2-faktor login er det nemmere for en hacker at få adgang til institutionernes interne e-mailløsninger, hvis hackeren allerede har fået adgang til én eller flere medarbejderes password," står der i Rigsrevisionens seneste beretningen om beskyttelse mod ransomware angreb.
Men de fleste virksomheder og organisationer bruger altså en digital to-faktor godkendelse, der dermed stadig kan hackes, men som dog besværliggører arbejdet for hackerne.