Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sundhedspersonalet i Region Hovedstaden var ikke klar til Sundhedsplatformen: Tre ud fire modtog utilstrækkelig undervisning

Størstedelen af sundhedspersonalet i Region Hovedstaden mener, at de har modtaget mangelfuld undervisning op til, at Sundhedsplatformen blev taget i brug. Region Hovedstaden indrømmer, at undervisningen har ikke har været god nok.

Uforberedte undervisere der underviser i et ufærdigt system, som ændrer udseende og funktioner og indeholder mangelfulde oversættelser.

Sådan kan de forhold, som sundhedspersonalet i Region Hovedstaden blev undervist under, før Sundhedsplatformen blev taget i brug, beskrives.

Undervisningen gik ikke som håbet, for sundhedspersonalet blev langt fra klar til at håndtere det nye it-system i brug.

På baggrund af en aktindsigt i Region Hovedstadens undervisningsforløb til regionens sundhedspersonale op til idriftsættelsen af sundhedsplatformen kan BT fortælle, at 74 procent af kursusdeltagerne enten følte sig ‘i mindre grad’ eller ‘slet ikke’ rustet til at tage det nye system i brug.

"Undervisningen bestod af øvelser på computeren og skriftlige vejledninger, men ofte stemte skærmbillederne i hæfterne ikke overens med, hvordan systemet så ud," siger Patricia Lorentz Holbækker, lægesektretær, som deltog i undervisningen, til BT.

Ifølge avisen var Region Hovedstadens mål, at mindst 80 procent af de adspurgte Region Hovedstaden-medarbejdere skulle angive, at de i tilstrækkelig grad var rustet til at tage systemet i brug.

Kritisk Facebook-gruppe

Lægesekretæren har beskrevet en typisk undervisningsdag i Facebook-gruppen Sundhedsplatformen? NEJ TAK!.

Her fremgår yderligere en lang række kritikpunkter.

Sundhedsplatform har længe været udsat for massiv kritik.

Blandt andet er det kommet frem, at en kræftpatient ikke har fået sine indkaldelser til kemoterapi, ligesom der er blevet begået været fejl, som har resulteret i fejlmedicineringer, og i en periode har det været ikke været muligt for psykiatrien at skrive noter om patienternes tilstand på mere end 70 tegn.

Over for BT erkender Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, at der burde være blevet sørget for "en langt bedre uddannelsesindsats."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere