Artikel top billede

Over 100 erfarne Google-folk arbejder ihærdigt på en Linux-fri afløser til Android: Udrulning kan ske inden for de næste fem år

Google har længe haft gang i projekt “Fuchsia”, som er et helt nyudviklet styresystem, der ikke bygger på Linux, og som kan fungere på alt fra smartphones, laptops og smart speakers til tredjeparts-gadgets og IoT-enheder. Nu begynder der at tegne sig en plan for udrulning inden for de næste fem år, rapporterer Bloomberg. Men Google benægter eksistensen af en plan.

Android - verdens mest udbredte styresystem til smartphones - skal formentlig snart have en afløser.

I hvert fald har Google siden 2016 arbejdet på softwareprojektet kaldet “Fuchsia”, og nu lader det til, at projektet er på vej ind i en afgørende fase.

Bloomberg rapporterer, at over 100 meget erfarne Google-folk nu arbejder på projektet, og at en udrulning kan begynde inden for de næste fem år. Planen er at erstatte Android og Chrome OS med et nyt styresystem. Over for Cnet benægter Google dog, at der eksisterer en femårsplan.

I følge Bloomberg mener man i Fuchsia-teamet, at en udrulning kunne begynde småt med Googles smart home-højttalere inden for de kommende tre år. Derefter kunne udrulningen bevæge sig videre til laptops og til sidst nå smartphones inden for en femårs-periode.

For at nå så langt, skal Fuchsia-teamet dog overkomme en mængde forhindringer.

Blandt andet en ret grundlæggende debat om, hvordan softwaren skal fungere i forhold til Googles enorme forretning med personaliseret og lokationsbestemt annoncering.

Samtidig er der også mange store hardwareproducenter, som er dybt afhængige af Android - eksempelvis Samsung og LG - så Google kan ikke bare lige stoppe understøttelsen af Android.

Men der er også meget at vinde for Google.

For eksempel, skriver Bloomberg, har Google behov for en afløser til Android, som bedre kan konkurrere med Apple iOS når det gælder ydelse, sikkerhed og privacy.

En anden vigtig drivkraft er ønsket om bedre kontrol med, hvornår Androidbrugerne modtager sikkerhedsopdateringer og nye versioner af styresystemet. Som det er nu, ligger ansvaret for det i vid udstrækning hos smartphoneproducenterne og visse steder teleselskaberne.

Men de kan have kommercielle interesser i at undgå opdateringer for at fastholde forbrugerne på gamle platforme og dermed øge salget af nye enheder.

Endelig er Android og Chrome OS bygget på Linux-kernel, mens Fuchsia er bygget på Zircon, og et skift vil risikere at gøre nogle eksisterende enheder inkompatible.

Læs også:
Rygte: Er Google på vej til at erstatte Chrome OS og Android med nyt samlet styresystem?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere