Det står skidt til med it-sikkerheden i den offentlige sektor i Danmark.
Det viser en ny rapport fra Finansministeriet, skriver Berlingske.
Ifølge rapporten er 117 ud af 377 samfunds- og forretningskritiske it-systemer ramt af sikkerhedsproblemer. Det vil eksempelvis sige at systemerne er i fare for nedbrud eller er sårbare overfor hackerangreb.
Der er dog en sket en forbedring i forhold til januar 2017, hvor det seneste eftersyn fandt sted.
Her var det hele 157 systemer der havde utilstrækkelig it-sikkerhed.
Læs også: Stort eftersyn: 157 af statens kritiske it-systemer er nedkørte og sårbare over for hackere
”Det er meget alvorligt, at kritiske systemer ikke er sikret endnu. Der er mange personlige oplysninger, som kan hackes og misbruges til enten afpresning eller identitetstyveri. Hvis regeringen vil have styr på området, skal der tilføres ufatteligt mange ressourcer, og området er nok svært at prioritere frem for eksempelvis bedre velfærd,” siger John Gøtze, der er lektor ved IT-Universitetet og har forsket i it-sikkerhed i offentlige systemer, til Berlingske.
Innovationsminister Sophie Løhde (V) siger til Berlingske, at regeringen arbejder på at komme i mål med it-sikkerheden, men understreger at det tage tid.
"Da jeg præsenterede vores nye strategi for it-styring i staten, var jeg meget åben om, at det her ikke ville blive knipset væk fra den ene dag til den anden," siger hun til Berlingske.
Læs også:
Danmark vinder verdensmesterskabet i offentlig digitalisering for første gang
Her er regeringens nye cyberplan: 25 punkter skal gøre Danmark mere sikker