Region Hovedstaden og Region Sjælland har takket nej til en option, der ville have gjort det muligt at tilslutte sig den elektroniske patientjournal MidtEpj, som de jyske og fynske regioner i øjeblikket er ved at tage i brug.
Det skriver Politiken.
Dermed har regionerne ifølge Politiken afskåret sig fra en mulighed for at udskifte Sundhedsplatformen uden at skulle kaste sig ud i et udbud, og det møder kritik fra Søren Lauesen, der er professor ved ITU.
”Det var ikke rationelt”, siger han til Politiken og uddyber
”Jeg mener, de burde have sagt ja til optionen. Det koster ikke noget, og der er alt at vinde og intet at tabe”, siger han.
Region: Ville ikke demotivere personalet
Region Sjællands it-direktør Per Burchwalt oplyser til Politiken, at regionen sagde nej til muligheden, fordi man ikke ønskede en option på et ukendt it-system, og samtidigt vurderede Regionen, at det ville virke demotiverende for personalet, der netop på daværende tidspunkt arbejdede på at få Sundhedsplatformen til at fungere.
Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt
Implementeringen af Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden og Region Sjælland blev for nylig kritiseret hårdt af Rigsrevisionen, der kaldte implementeringen for både kritisabel og uprofessionel.
Rigsrevisionen kritiserede blandt andet regionerne for at ikke at have foretaget et grundigt nok analysearbejde, der kunne dokumentere, hvordan platformen ville påvirke hospitalernes aktivitet og de ansattes produktivitet.
Derudover kritiserer Rigsrevisionen også regionerne for at have taget systemet i brug, selvom det var fejlbehæftet og ikke tilstrækkeligt gennemtestet.
MidtEpj er leveret af Systematic, og Computerworld har for nylig kunne fortælle, hvordan Systematic i forbindelse med EPJ-udbuddet i Region Sydddanmark som den eneste leverandør fik en vigtig information, der kan have været afgørende for udfaldet af udbuddet.
Læs mere om det her:
Systematic fik gyldent staldtip af Region Syddanmark: Gik på 29 dage fra at være ”for dyr” til at levere supertilbud