Atea Danmark ruster sig til nedgang i forretningen i det kommende kvartal.
Det meddeler selskabet i det netop udsendte koncern-regnskab for andet kvartal.
Her skriver selskabet, at det forventer, at den store bestikkelsessag vil få ‘negativ indflydelse’ på forretningen i det kommende tredje kvartal.
Atea blev kendt skyldig som medansvarlig for bestikkelse i den store sag og idømt en bøde på 10 millioner kroner, som selskabet accepterede.
Det fik straks SKI og Moderniseringsstyrelsen til at anbefale, at alle offentlige indkøbere satte Atea på pause, indtil de er færdige med at undersøge de juridiske sider af dommen.
SKI har tidligere truet med at opsige alle aftaler med Atea, der som bestikkelsesdømt ikke må være offentlige leverandør.
Det kan du læse mere om her: Staten vil stoppe al indkøb hos Atea efter dom i bestikkelses-sag: Sætter undersøgelse i gang
Ateas mulige redningsplanke kan blive den såkaldte ‘self-cleaning’-proces, som selskabet har igangsat, og som skal sikre, at det ikke bliver involveret i en lignende bestikkelsessag igen.
Indtil SKI og Moderniseringstyrelsen er klar med vurderingen, er Atea på pause. Og det kommer til at ramme resultatet i tredje kvartal.
“Det er ledelsens forventning, at de offentlige indkøbs-organisationers gennemgang vil være færdig i løbet af august, og at self-cleaning-initiativerne, som Atea Danmark har taget, her vil blive accepteret,” lyder det fra Atea.
I Danmark omsatte Atea i andet kvartal for knap 1,8 milliarder kroner, hvilket er samme niveau som det tilsvarende kvartal i fjor.
Det skal ses i forhold til, at Ateas omsætning på koncernplan - altså samlet for Norge, Sverige, Danmark og de baltiske lande - er steget med 8,2 procent sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor.
Samlet set har koncernen omsat for godt ni milliarder norske kroner.
Du finder hele kvartalsregnskabet fra Atea her.
Læs også:
Det offentliges store dilemma: Skal bestikkelsesdømte Atea lægges på is eller slippe fri?
Atea indgår forlig med Bagmandspolitiet i ny bestikkelsessag: Betaler tre millioner kroner i bøde