Endelig kan Kinas næststørste mobilproducent ZTE ånde lettet op.
Efter næsten tre måneders tovtrækkeri og en regning på omkring 20 milliarder kroner, har det amerikanske handelsministerium nu godkendt en aftale, der betyder, at ZTE igen må købe amerikanske komponenter.
I forbindelse med at handelsforbuddet, der oprindeligt skulle vare i syv år, løftes, skal ZTE deponere 400 millioner dollar, hvilket svarer til mere end 2,5 milliarder kroner, på en spærret konto i en amerikansk bank.
Måtte suspendere produktion
Baggrunden for handelsforbuddet er, at ZTE i fjor indvilgede i at betale 890 millioner dollar i bøde for ulovligt at have solgt amerikansk producerede produkter til Iran, der var under international handelsembargo.
Derudover blev ZTE pålagt at fyre fire ledende medarbejdere og derudover indføre sanktioner over for yderligere 35 højtstående medarbejdere, som følge af overtrædelsen.
ZTE fyrede de fire topchefer, men valgte ikke at straffe de 35 øvrige medarbejdere.
Det fik den konsekvens, at USA valgte at sætte en stopper for al handel med det kinesiske selskab, og det ramte ZTE hårdt.
Handelsforbuddet medførte, at ZTE måtte suspendere sin produktion i en periode.
Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion
Senattet nedstemte redningsplan
Da det stod klart, hvor hårdt sanktionerne ramte ZTE, der selv estimerede konsekvenserne af handelsforbuddet til at udgøre en regning på omkring 20 milliarder kroner, gjorde den amerikanske præsident Donald Trump det klart, at han alligevel var klar til at hjælpe selskabet.
Læs også: Mobilgiganten: ZTE gør regningen op: Amerikansk forbud forventes at koste 20 milliarder kroner
I juni så det ud til at en redningsplan for ZTE var på vej, men det amerikanske senat valgte i stedet at fastholde handelsforbuddet.
Det kan du læse mere om her: Amerikansk senat siger nej til redningsplan for kinesiske ZTE - fastholder totalforbud
Nu er der så endelig fundet en løsning, der i første omgang sikrer ZTE overlever.