Bagmandstiltalten har rejst ny tiltale mod Atea for bestikkelse. Det sker i forbindelse med, at politiet har tiltalt syv medarbejdere for bestikkelse.
Det meddeler Atea i en udsendt meddelelse underskrevet af topchef Steinar Sønsterby.
"3. juli har retten i Glostrup meddelt syv tidligere ansatte i Atea, at de bliver tiltalt for bestikkelse i perioden mellem 2009 og 2014," skriver han.
'Ifølge dansk lov kan et selskab holdes juridisk ansvarligt for handlinger udført af medarbejderne. Derfor er Atea Danmark blevet tiltalt som ansvarlig enhed for handlingerne udført af disse syv tidligere ansatte," lyder dert fra Atea.
Tiltalten mod de syv tiltalte kommer i kølvandet på dommen i hovedsagen i sidste uge, hvor fire tidligere topchefer samt tre tidligere højtplacerede it-folk blev dømt i byretten i Glostrup.
Det kan du læse mere om her: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte
Avisen Finans kunne i sidste uge fortælle, at de nye tiltaler angiveligt er rettet mod seks salgschefer og en direktør, der enten er eller har været ansat i Atea.
Det kan du læse mere om her: Flere straffesager kan være på vej: Bagmandspolitiet overvejer at rejse sag mod endnu flere tidligere Atea-folk
Der er forud for hovedsagen mod topcheferne over de senere år blevet afsagt dom i en række mindre bestikkelsessager, hvor offentligt ansatte i en række myndigheder er blevet kendt skyldige for at modtage bestikkelse.
Det har blandt andet været ansatte i Udenrigsministeriet, DSB og Københavns Kommune.
Der har ikke tidligere i disse mindre sager været rejst tiltale mod dem, der har ydet bestikkelsen, hvilket altså nu sker.
Ifølge Steinar Sønsterby drejer de nye tiltaler mod de syv tidligere Atea-ansatte sig om levering af forbruger-elektronik som pc'er, mobiltelefoner og lignende, som de syv Atea-folk enten har foræret eller tilbudt med rabat til it-indkøbere i den offentlige sektor.
Atea erkendte i kølvandet på dommen i sidste uge sit ansvar, i det selskabet accepterede at betale en bøde på 10 millioner kroner for sit medansvar i bestikkelsesskandalen.
Det fik omgående Moderniseringsstyrelsen og SKI til at opfordre alle myndigheder til at sætte Atea på pause, indtil det er blevet klarlagt, om selskabet har indført nok foranstaltninger til at undgå lignende tilfælde.
Atea har netop afleveret en redegørelse, der skal kaste lys over sagen.
Læs også:
Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner
Atea lægger sig fladt ned: SKI og Moderniseringsstyrelsens anbefalinger om udelukkelse er ‘helt forståelige’