Artikel top billede

Dell Technologies skal børsnoteres igen blot fem år efter afnotering - bruger smart manøvre til at undgå offentlighedens spørgsmål

Dell Technologies skal børsnoteres igen - blot fem år efter, at Michael Dell afnoterede selskabet og overtog hele butikken. Med en kompleks byttemanøvre vil selskabet noteres 'ad bagvejen'

Dell Technologies skal igen børsnoteres og går nu i gang med at forberede det, der tegner til at blive en af årets største børsnoteringer.

Manøvren bliver sat i gang blot fem år efter, at selskabets stifter, Michael Dell, med en dristig manøvre købte selskabet tilbage fra aktionærerne og afnoterede firmaet.

Det skete dengang, fordi Michael Dell mente, at de krav og forpligtelser, der følger med en børsnotering, var så besværlige og tidskrævende, at det gik ud over manøvredygtigheden på et kritisk tidspunkt.

Det kan du læse mere om her: Derfor er Dell tvunget til at sælge sig selv.

Mere end det dobbelte

Rygterne om en mulig børsnotering af Dell begyndte at svire for et halv år siden.

Det kan du læse mere om her: Dell overvejer at sælge hele butikken: Børsnotering kan være på vej

Dell sigter med den nye børsnotering efter en markedsværdi på mellem 61,1 milliarder og 70,1 milliarder dollar.

Det er mere end det dobbelte af de 24,9 milliarder dollar, som Michael Dell købte Dell for i 2013. Han ejer i dag 72 procent af Dell Technologies, mens kapitalfonden Silver Lake Management sammen med en række mindre ejere ejer resten.

Den kommende notering kommer ikke til at køre som sædvanligt. For faktisk vil Dell Technologies forsøge at undgå en IPO - altså en initial public offering - ved at smutte noteringen under de almindeligt gældende procedurer.

Konkret vil Dell Technologies nemlig gennemføre en byttehandel af aktier, der betyder, at selskabet via EMC’s ejerandel af VMware kan blive børsnoteret ‘ad bagvejen’

Dell udstedte for at få råd til at købe EMC i 2016 en ny gruppe aktier, ‘tracking stock.’

Disse aktier er bundet tæt op på udviklingen af Dell EMC’s ejerandel på 82 procent a VMware (som EMC ejede før fusionen med Dell). De øvrige 18 procent af VMware handles frit på børsen.

Den nye aftale vil ifølge New York Times ‘forenkle aktiestrukturen i Dell og det børsnoterede datterselskaber.’

Fremover vil der nemlig kun være to aktier med forbindelse til Dell: Dell Class C-aktier og aktier i VMware. I dag er der en hel stribe forskellige typer.

Ifølge flere amerikanske medier vil Michael Dell med manøvren kunne undgå at blive grillet af offentlige spørgsmål og kritik af, at Dell Technologies trækkes med en stor gæld på 52,7 milliarder dollar.

Ligeledes vil selskabet undgå at skulle lægge et meget stort beløb på bordet, da det vil kunne betale med ny-udstedte aktier og dividende fra VMware.

Ifølge Reuters vil Michael Dell efter manøvren komme til at eje mellem 47 procent og 54 procent af det kombinerede Dell/VMware, mens Silverlake vil komme til at eje mellem 16 procent og 18 procent.

Børsnoteringen betyder også, at Michael Dell nu vil kunne kapitalisere sin ejerandel af det store selskab og sælge den frit på markedet.

Læs også:

Verdens største it-firma på plads: EMC er nu smedet sammen med Dell i gigantfusion.

Disse to selskaber sidder tungt på et servermarked i markant fremgang

Når teknologi bliver en 'amplifier' for menneskelig kreativitet: Her er Dells store fremtidsvision




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, Horsens: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

10. april 2025 | Læs mere