De såkaldte ICO's (initial coin offering eller initial currency offering) af nye kryptovalutaer skyder op over alt.
De nye digitale møntenheder opstår via ICO's, som folk kan skyde deres hårdt tjente penge i. Det kan sammenlignes lidt med en børsnotering, bortset fra at man altså ikke får aktier, men et antal digitale mønter.
Med dem i sin digitale pung, kan man så gå at håbe på, at de en dag bliver mange penge værd, som man for eksempel har set med Bitcoin, der dog har tabt en del af tidligere voldsomme vækstrater - men i dag stadig er over 42 tusinde kroner værd.
Og det virker til, at der er masser interesse om at ramme en af de nye kryptovalutaer, der kan gør én til digital mangemilliardær.
Således blev der i 2017 via ICO's rejst omkring 24 milliarder kroner - det tal er i første halvdel af 2018 allerede blevet over tredoblet og lyder på 76 milliarder kroner.
Det skriver CNBC.com.
Ifølge Coinmarketcap.com, der overvåger kryptovalutamarkedet, er der lige nu 1602 forskellige kryptovalutaenheder. Hjemmesiden opgører den samlede værdi for hele markedet til 1.7 billioner kroner.
Over 800 er uddød
At ramme den næste Bitcoin, Ethereum eller Ripple ser dog ud til at være særdeles svært.
Deadcoins tracker cryptocoins, som den anser for at være døde med hensyn til, at de ikke er noget værd og forhandles til mindre end en cent. Ind til videre indeholder listen 829 forskellige digitale projekter med overskriften "Curated list of cryptocurrencies forgotten by this world."
På listen finder man farverige digitale mønter som CollegeCoin, Crapcoin eller lottocoin.
Ifølge Coinschedule har der siden 2016 være i alt 792 ICO's.
Læs også: Festen slut for bitcoin: Er dykket 62 procent siden december