Orange Danmark: Svært at nå kritisk masse

Oranges danske topchef, Richard Moat, har forståelse for France Telecoms salg af Orange i Danmark til Teliasonera, selv om han måske bliver arbejdsløs. Trods udsigten til fyringer er også medarbejderne positive, understreger han.

Selv om hans egen fremtid er usikker efter Orange-salget, tror den danske direktør i mobilselskabet på, at det har været en god beslutning for France Telecom at afhænde sin danske virksomhed.

? Der er et meget stærkt strategisk rationale bag aftalen i dag. Jeg og de ansatte ser frem til at kunne udnytte den styrkede position, vi kommer til at stå i på det danske marked, siger Richard Moat, administrerende direktør for Orange Danmark.

Richard Moat overtog chefposten fra den karismatiske Monique Moullé-Zetterström i slutningen af 2002.

Men uden nordiske søsterselskaber at læne sig opad har det været svært at skabe de rigtige synergier.

? Orange i Danmark var den eneste France Telecom-mobilaktivitet i den nordiske region, og de synergier mellem interne selskaber, som man har ønsket fra Frankrig, har derfor været svære at opnå, siger han.

- Samtidig er konkurrencen på det danske marked, blandt andet på priser, meget hård, og Orange ville have svært ved at nå kritisk masse uden store investeringer, fortsætter Richard Moat.

Blandt de store investeringer, der lå og ventede forude, var blandt andet udgifterne til en UMTS-licens og udbygningen af et nyt 3G-netværk.

Hos Jyske Bank mener aktieanalytiker Rune Møller også, at France Telecom har gjort en klog handel ved salget. I en analyse vurderer han prisen på 4,46 milliarder kroner for Orange Danmark til at ligge i den høje ende af skalaen.

Forhandlinger stod på et stykke tid

Hos Teliasonera har man ikke ønsket at offentliggøre, hvornår man begyndte forhandlingerne med France Telecom om købet.

Richard Moat har vist besked om forhandlingerne et "lille stykke tid", men det var først for nylig, at han blev informeret om, at forhandlingerne ville føre til et køb.

Ifølge direktøren har medarbejderne hos Orange modtagen nyheden om salget positivt. Nogle af dem har ellers udsigt til at blive fyret, når Telia Mobile og Orange Danmark skal lægges sammen.

? Der er stadig meget tidligt, men ved den briefing, jeg gav i morges, var reaktionerne meget positive. Medarbejderne kan se det rationelle i denne her beslutning, og de kan se, at aftalen giver kritisk masse og styrkede finansielle ressourcer til at udvikle forretningen, siger han.

Richard Moats egen rolle fremover er ikke endeligt besluttet. Foreløbig sidder han i styregruppen for integrationsprocessen af de to selskaber sammen med blandt andet Jesper Brøckner, en af topcheferne for Teliasonera i Danmark, og Kenneth Karlberg, der leder integrationsprocessen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere