Hver dag, det offentlige ikke handler med Atea, koster det virksomheden dyrt.
De offentlige kunder udgører nemlig mellem 40-45 procent af Ateas forretning, der i Danmark beløber sig til tæt på 6,7 milliarder kroner om året.
Det har topchef for hele Atea, Steinar Sønsteby, tidligere fortalt til Computerworld.
Foretager man et hurtigt regnestykke og forestiller sig, at Kammeradvokatens undersøgelse trækker ud, vil det koste Atea 250 millioner kroner i tabt omsætning om måneden, så længe undersøgelsen pågår.
Moderniseringsstyrrelsens opfordring til at stoppe den offentlige samhandel med Atea, indtil Kammeradvokaten har undersøgt sagen, er derfor et nyrehug til omsætningen hos Atea.
Læs mere her: Staten vil stoppe al indkøb hos Atea efter dom i bestikkelses-sag: Sætter undersøgelse i gang
Opfordringen kommer på baggrund af de skrappe krav om, at man fra offentlig side ikke vil handle med virksomheder, der er dømt for bestikkelse.
Da Atea har besluttet ikke at anke bøden på 10 millioner kroner i Atea-sagen, accepterer virksomheden dermed dommen, der onsdag blev afsagt i Retten i Glostrup.
Det kan blive en alvorlig sag. Det fremgår nemlig desuden af EU's udbudsdirektiv, at virksomheder, der er blevet endeligt dømt for blandt andet bestikkelse, ikke kan deltage i udbud.
Det kan du læse mere om her: Bestikkelses-sag: Atea risikerer at blive udelukket fra offentlige it-kontrakter i hele Europa.
Ateas danske chef, Morten Felding, er endnu ikke vendt tilbage på Computerworlds henvendelse om konsekvenserne af det midlertidige stop for salg til det offentlige.