Sådan lyder det fra analysehuset IDC i et opråb, der kommer i kølvandet på en afstemning i EU Parlamentet i forrige uge, hvor 476 parlamentsmedlemmer stemte for at udelukke brug af Kasperskys produkter.
151 stemte imod.
“Beslutningen blev truffet uden at der var blevet fremlagt dokumentation for parlamentet, der kunne underbygge, at Kaspersky Labs enten bevidst eller ubevidst er en ondsindet spiller [‘malicious actor,’ red],” lyder det fra IDC i en offentliggjort meddelelse.
Den finder du her: Until There's Some Credible Evidence, Don't Kick Out Kaspersky
Ingen beviser
Afstemningen i EU-Parlamentet er ikke bindende. Men IDC er bekymret for, at afstemnings-resultatet kan animere EU-lande til at stramme grebet om det russiske sikkerhedssselskab.
Kaspersky Labs har været i søgelyset i et stykke tid med beskyldninger om, at selskabet via dets sikkerhedsprodukter spionerer og indsamler data, som i en eller anden udstrækning videregives til de russiske myndigheder.
Indtil videre har Holland, USA, Litauen og Storbritannien forbudt offentligt brug af Kaspersky Labs’ produkter i forskelligt omfang.
Læs også: EU skal stemme om at forbyde Kaspersky Lab på alle officielle EU-systemer
“IDC mener, at organisationer skal forlange overbevisende dokumentation, før de træffer egne beslutninger [om at udelukke Kaspersky, red]. Og indtil det sker, bør de fortsætte med at købe og anvende Kaspersky Labs produkter,” lyder det fra IDC.
Ifølge analysehuset er der ikke blevet fremlagt overbevisende dokumation for, at Kaspersky har gjort noget forkert.
“Beslutningerne ser ud til at være blevet truffet under det indtryk, at Kaspersky Labs produkter er blevet bekræftet som værende farlige. IDC mener, at denne type beslutninger alene bør træffes på baggrund af uigendrivelige beviser - og ikke på baggrund af politisk pres,” lyder det fra IDC i meddelelsen.