Den kinesiske mobilgigant ZTE har i de seneste måneder balanceret på afgrundens rand, efter USA har indført sanktioner, der forbyder amerikanske selskaber at sælge produkter til selskabet i syv år.
Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion
ZTE er blevet ekstremt hårdt ramt af forbuddet, og selskabet har blandt andet set sig nødsaget til at lukke ned for produktionen.
Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion
Men nu er det lykkedes at indgå en aftale med det amerikanske handelsministerium, der ophæver sanktionerne.
For at fjerne forbuddet har ZTE indvilget i, at skifte ud i sin bestyrelse og ledelse inden for 30 dage samt betale en bøde på 1 milliard dollar, svarende til mere end 6 milliarder kroner.
Derudover deponerer selskabet yderligere 400 millioner dollar, svarende til omkring 2,5 milliarder kroner. Det skriver Reuters.
Manglende handling bag forbud
Baggrunden for de massive sanktioner er, at det i april kom frem efter fem års undersøgelser, at ZTE havde købt amerikansk producerede komponenter til produkter, som siden i al hemmelighed blev solgt ulovligt til Iran, der er under amerikansk handelsembargo.
ZTE indvilgede i fjor i at betale 890 millioner dollar i bøde for det ulovlige salg af amerikansk-producerede produkter til Iran.
Derudover blev ZTE pålagt at fyre fire ledende medarbejdere og derudover indføre sanktioner over for yderligere 35 højtstående medarbejdere.
ZTE fyrede de fire topchefer, men har ikke straffet de 35 øvrige medarbejdere.
Og det er disse manglende sanktioner, der fik det amerikanske handelsministerium til at skride ind med så drastisk et forbud
Regning på mere end 20 milliarder kroner
I maj gjorde ZTE så den foreløbige regning op, og det viste sig, at sanktionerne havde kostet selskabet mere end 20 milliarder kroner.
Det kan du læse mere om her: Mobilgiganten ZTE gør regningen op: Amerikansk forbud forventes at koste 20 milliarder kroner
Siden har den kinesiske regering på vegne af ZTE forhandlet intensivt med den amerikanske regering, og nu er de to lande altså nået frem til en løsning.