Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple løfter sløret for nye produkter om få timer på WWDC 2018 (og det tegner til at blive en smule kedeligt)

ComputerViews: Alt tegner til, at Apples store produktpræsentation i aften på WWDC 2018 bliver en tam affære. Men nu får vi jo se.

ComputerViews: Apples store udvikler-konference, WWDC, plejer at være noget af et tilløbsstykke, da det er er her, at Apple typisk løfter sløret for kommende produkter.

Men du bør nok sænke forventningsniveauet til WWDC 2018, der åbnes om få timer.

For der er ikke lagt op til noget særligt.

Faktisk er der lagt op til, at WWDC 2018 bliver usædvanlig kedelig med nogle softwareopdateringer som hotteste nyheder.

Sådan lyder det i hvert fald fra nyhedsbureauet Bloombergs Mark Gurman, der med sine tætte kontakter i Apple sjældent skyder helt forbi - og som nogen mener, at ellers så diskrete Apple ligefrem bruger til at få lækket nyheder.

Ifølge ham kan vi godt glemme alt om nye MacBook-computere og iPads i aften. Grund: Apple er ikke klar, og de pågældende nye maskiner er ikke færdigt-udviklede endnu.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau tyder meget ligeledes på, at Apple heller ikke er klar med nye versioner af de stadigt nye AirPods, HomePod eller iPhone (hvor Apple angiveligt arbejder på en iPhone SE 2.)

Så er der softwaren tilbage

Istedet kommer WWDC 2018 til at fokusere på augmented reality, såkaldte time management tools og digital sundhed samt de ‘sædvanlige sneak peeks på den næste macOS, iOS, watchOS og tvOS,’ som det hedder.

“Med indtil videre blot én ny produkt-annoncering i 2018 - den nye 9,7 tommer iPad med Pencil-understøttelse - vil Apple-fans nok blive skuffede, når keynoten er slut mandag,” skriver nyhedsbureauet.

Men sådan bør Apple-fans ikke tænke, hedder det endvidere.

For det er en god ting, hvis dette års WWDC viser sig at være næsten tømt for hardware-nyheder.

For selskabet har brug for at lette foden en smule fra udviklings-speederen og istedet begynde at fokusere lidt på selskabets mest loyale tilhængere.

“Apple har brug for at holde sig til software-opdateringer for at begynde at få alting tilbage på sporet,” hedder det.

WWDC vil på den måde komme til at fokusere på udviklernes behov: Kits, API’er, SDK’er og lignende til udviklerne. Og masser af Siri. Men altså nok ikke så meget hardware.

Computerworld følger slagets gang mandag aften. Måske tager Bloomberg fejl. Nu får vi se.

Hvad tror du, at der er på vej? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere