I april annullerede kommunernes it-selskab Kombit kæmpe-udbuddet om opgaven med at drifte den såkaldte Serviceplatform i de kommende 10 år.
Kæmpeudbuddet blev annulleret på grund af manglende interesse fra it-leverandørerne.
Kombit oplyste på daværende tidspunkt, at man nu ville justere udbuds-materialet i håbet om at kunne få flere it-leverandører på banen.
Det kan du læse mere om her: Kombit annullerer kæmpe-udbud til op mod en halv milliard kroner
Nu er der så kommet en forhåndsmeddelelse med det formål, at gøre alle potentielle leverandører opmærksomme på Kombits projekt og muligheden for at bidrage til processen.
I meddelelsen opgøres den foreløbig dato for offentliggørelse af udbudsbekendtgørelse til 20. juni 2018.
Inviterer leverandører til at bidrage til processen
Ønsket om at få flere leverandører til at vise interesse for udbuddet og byde på opgaven får nu Kombit til at invitere potentielle leverandører med i projektet, inden et nyt endeligt udbud bliver sendt på gaden.
"Kombit ønsker at gennemføre et genudbud af den fælleskommunale Serviceplatform. Kombit lægger derfor vægt på løbende – og inden for udbudsreglernes rammer – at inddrage potentielle tilbudsgiveres perspektiver i projektet via sparring omkring leverancen," står der blandt andet i forhåndsmeddelelsen.
Kombit har derudover valgt at offentliggøre en del af det kommende udbudsmateriale i form af fire bilag, herunder en kravspecifikation på 80 sider og en beskrivelse af ydelser og servicemål på 90 sider.
Kæmpe-udbud
Det oprindelige udbud opererede med en tidsramme på seks år plus option på op til fire gange et år, mens den anslående samlede værdi var 500 millioner kroner eksklusive moms.
Den anslåede værdi i forhåndsmeddelelsen er dog opgjort til 500 millioner USD - hvilket dog må antages at være en slåfejl.
Serviceplatformen anvendes til at samle og levere data fra forskellige fag- og kildesystemer til kommuner, it-selskaber, ATP Udbetaling Danmark og ligende til anvendelse i de kommunale fagsystemer. Serviceplatformen driftes i dag af aarhusianske Systematic, der har haft opgaven siden 2013.