Fredag landede der en opsigtsvækkende e-mail i indbakken hos det norske it-firma VizRTs kunder.
VizRT er et stort it-firma med 600 ansatte, der udvikler digitale løsninger til verdens omspændende tv-stationer som CNN og BBC.
Ifølge den norske tv-station NRK's it-medie NRKbeta kunne kunderne i mailen, der var udsendt fra officiel Vizrt-konto, læse følgende:
”Vizrt har været en fantastisk arbejdsplads i otte af de sidste 10 år. Men i de seneste to år har det været et forfærdeligt sted at arbejde.”
”Al udvikling på nuværende produkter er stoppet, og der bliver ikke længere udviklet nye features eller foretaget fejlrettelser. Klager eller forslag til forbedringer fra kunderne bliver ignoreret, og mange af vores bedste udviklere er blevet fyret, mens adskillige udviklingscentre rundt om i verden er blevet lukket.”
Hackede kollega Mailchimp-konto
Afsenderen af den 473 ord lange mail hævde selv at være en nuværende medarbejder i VizRT, der har hacket sig ind på en kollegas Mailchimp-konto.
Afsenderen af mailen skriver ligeledes, at modtagerne selv må afgøre om vedkommende bør betragtes som en whistle-blower eller en forræder.
Købt af kapitalfond for milliardbeløb
VizRT blev etableret som et internt projekt hos den norske tv-station TV2, der havde brug for at få udviklet et nyt grafik-system.
Efterfølgende blev det nye grafiksystem spundet ud i et selvstændigt selskab, der fik navnet VizRT, og som efterfølgende har solgt sin løsning til tv-stationer i hele verden.
I 2014 blev VizRT ifølge NRK opkøbt af kapitalfonden Nordic Capital Fund for 2,5 milliarder norske kroner.
I mailen bliver kapitalfonden kritiseret for at have skåret voldsomt i udgifterne til udvikling og kundesupport i et forsøg på at gøre virksomheden et attraktivt salgs-objekt.
Den norske tv-station NRK har uden held forsøgt at få en kommentar fra Nordic Capital Fund.
VizRT: Konkurrent kan stå bag
Til gengæld oplyser Petter Ole Jacobsen, chief technology officer hos VizRT, til tv-stationen, at han oplever påstandene i mailen som grundløse og ukorrekte.
Han oplyser endvidere, at han formoder at afsenderen er en nuværende eller tidligere ansat, men påpeger, at der i teorien kan være tale om en konkurrent, der har hacket sig ind på den pågældende Mailchimp-konto og udsendt mailen.
Hele mailen kan læses her i sin fulde længde.