Artikel top billede

Asus ZenBook 15 Pro leverer et interessant miks af præstationer, farver og præstationer (Foto: Asus.com)

Ugen i tech: Drømmedisplays fra Østen, følsom smartphone fra HTC og rutefly med foldbare vinger

Det fyger med interessant gadget-nyt denne uge fra taiwanesiske Asus og HTC. I mellemtiden har Boeings første rutefly med foldbare vinger fået det grønne lys.

Asus ROG Swift PG27UQ 27" 4K gamer-display

Der lægges op til et vildt og naturtro show, når der tændes for Asus nyeste monitor, det hundedyre PG27UQ display.

Her leverer producenten et display som integrerer alt hvad den kan trække af luksus-features i et 27 tommers format. Opløsningen er 4K, opdateringsfrekvensen er på 144 Hz – alt sammen kombineret med livlige HDR farver.

Samtidig er displayet HDR1000 Vesa-certificering – den første af sin slags og det øverste niveau i den relativt nye tretrinsskala for HDR-displays. Certificering betyder at skærmen skal levere detaljerede 10-bits DCI-P3 farver og 955:1 kontrast kombineret med en særdeles kraftig maks. Lysstyrke på 1000 nits.

Prisen vil til gengæld følge ambitionerne - små tyve tusinde kroner skal du slippe, for at få det ultimative display til din desktop-maskine, når den ryger i dansk handel i løbet af juni måned.

Asus ZenBook Pro 15 (UX550G)

Det er ikke kun desktop-maskiner der vil få glæde af funklende displays med særligt levende farver. I den nyligt introducerede ZenBook Pro 15, leverer Asus en maskine som har fotografer, grafikere og andre visuelle fra brancher i højsædet.

Her byder producenten på en laptop med et 15,6 tommers 4K multi-touch IPS-display, der understøtter 100 procent af det særligt mættede AdobeRGB farverum. Farverne ægthed sikres samtidig af et indbygget kalibreringsværktøj.

Motoren i ZenBook Pro 15 bliver en fyrig Intel Core i9-8950HK hexa-core (eller billigere Core i5 og i7 processorer), som ledsages af enten 8 eller 16GB RAM og op til 1TB SSD-lager. Dertil kommer et Nvidia GTX 1050 grafikkort med op til 4GB GDDR5 VRAM.

Et batteri på 71 Wh sikrer op til 9½ times driftstid ifølge Asus selv, mens en kvikoplader giver op til 60 procents strøm på under 50 minutter.

Det hele er forenet i et kabinet som er under 19mm tykt og vejer 1,86 kilo.

HTC U12 Plus

En tredje taiwanesisk nyhed står HTC for, som denne uge præsenterer årets første flagskibstelefon: HTC U12+.

Den følger op der hvor efterårets HTC U11+ slap, ved at byde på et lækkert, vandtæt glasdesign som reagerer på et klem – det såkaldte ’Edge Sense 2’. Idéen her er den samme som i sidste års topmodeller fra selskabet, men i sin anden version kan endnu flere funktioner tilgås ved at presse ind mod siderne. Nu kan du eksempelvis zoome ind i Google Maps eller springe et nummer over i Spotify med et klem.

Det er en stor mobil, hvor et 6 tommer stort Quad HD+ display på 6 tommer indtager fronten. Det er en anelse kortere end hos konkurrerende toptelefoner, men til gengæld er her heller ikke den udskældte ’notch’ i toppen af skærmen.

Performancemæssigt skulle U12+ være med helt fremme, med en kraftig Snapdragon 845 processor ombord som serviceres af 6GB RAM og 64/128GB lagerplads der kan udvides via et micro-SD. Herligheden skal drive Android 8.1 Oreo samt HTC’s Sense interface frem. Batteriet byder på i alt 3.500 mAh.

Med HTC U12 Plus følger et lovende dobbeltkamera på 12+ 16 megapixels, som tilbyder både optisk stabilisering, portrætfunktioner og to gange optisk zoom.

Telefonen får dansk debut den 18. juni til en vejledende pris på 5.990 kroner.

Boeing 777x

En rutineflyvning tværs over det europæiske kontinent kan blive et lidt af tilløbsstykke, når Boeing i de kommende år går i luften med en ny serie af deres 777-fly.

En særlig variant, døbt Boeing 777x med foldbare vinger, er netop blevet godkendt af de amerikanske luftfartsmyndigheder.

Tricket her er, at vingernes yderste 3,5 meter kan folde, så flyet vinger ikke giver trængsel ved gaten. Dengang Airbus kæmpemæssige A380 dobbeltdækker-fly debuterede, måtte lufthavne kloden omkring indrette særlige gates til det 80 meter bredde fly. Her vil et Boeing 777x-fly kunne klemme sig ind på mindre gates med sine 65 meter bredde vinger i sammenklappet tilstand.

Flytypen vil i første omgang komme i to længder der kan transportere op til henholdsvis 375 og 425 passagerer.

Med blåstemplingen af de amerikanske myndigheder, er de første kommercielle flyvninger planlagt til 2020, skriver the Verge.

Se de revolutionerende vinger i aktion herunder:




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Sikkerhedskonsulent

Roskilde Kommune

Digitaliseringschef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere