Artikel top billede

OnePlus 6 følger samme opskrift som sine forgængere: lovende specifikationer til lav pris. (Foto: Niels de Boissezon)

Test: OnePlus 6 fortjener at blive selskabets største mobilhit

Så god er kinesiske OnePlus’ prisvenlige toptelefon.

OnePlus og selskabets telefoner har længe været favoritter her på redaktionen. Med god grund.

Selskabet har siden sin debut i 2014 rutinemæssigt leveret toptelefoner med et teknikblad, der kunne matche det bedste markedet har at byde på.

Og det har det gjort til en pris, hvor de fleste kan være med.

Forbrugerne har også kvitteret for hensynet til prisen.

OnePlus er nu at finde i den globale Top 10 blandt mobilproducenter, hvor selskabet har overhalet etablerede spillere som Sony og HTC.

Anmelderrosen og salgssucces forpligter, og det er en arv, som selskabets nyeste smartphone, OnePlus 6, skal forsøge at løfte. Det skal det samtidig med, at prisen igen er røget et nøk i vejret.

Et nydeligt ydre

Efterlyser du det unikke og særegne i de designs, du omgiver dig med, vil OnePlus 6 sandsynligvis ikke få pulsen nævneværdigt op.

Designet minder om noget, man har set før.

OnePlus 6 er bygget op som en glassandwich garneret med en aluminiumskant, der løber rundt om telefonen.

Som med de andre glastelefoner er den uhyre glat og modtagelig for fedtfingre, men vælger du de alternative ’Silk White’ og ’Midnight Black’-versioner belønnes du med en lækker mat glasfinish, der ser ganske elegant ud. Jeg er mest fan af den matsorte version.

Det er slid- og stødmodstandige Gorilla Glass 5 du finder her, hvilket sammen med en vand- og støv-afvisende konstruktion gør telefonen i stand til at modstå hverdagens knubs.

Et decideret dyp i poolen vil jeg nu fraråde, for telefonen er ikke IP-x7 certificeret som flere af konkurrenterne er det. OnePlus inkluderer dog et cover med i salgsæsken - altid en fin detalje.

Selve sikkerheden varetages her af en træfsikker ansigtsgenkendelse, der fungerer kvikt både i dagslys eller i fuldstændig mørke. Kræver du øget sikkerhed, er en kapabel fingeraftrykslæser monteret på bagsiden, hvor den gør det godt.

En fiks hardware-detalje finder du desuden på siden, hvor en lille slider hurtigt kan sætte telefonen til og fra lydløs, eller til kun at modtage beskeder og opkald fra prioriterede kontakter.

Alt i alt ender vi med en mobil som fysisk set følger med førergruppen uden dog at tage teten. Godkendt.

Godkendt display og lyd

Mobilskærme har haft et gevaldigt vokseværk igennem det seneste år.

Telefonerne er ikke blevet breddere, men producenterne har i fællesskab fundet ud af, at man kan udvide skærmarealet ved at lade skærmen vokse i højden og udfylde hele fronten.

Frontens areal udnyttes maksimalt, med den konsekvens at displayet buer i kanterne og et lille hak øverst oppe levner plads til frontkameraet.

Den proces blev indledt hos OnePlus med 5T, som bød på et 18:9 display og føres videre i 6’eren som byder på 0,3 tommer mere display et 19:9 format.

Selve bredden på displayet er dog den samme som i OnePlus’ øvrige telefoner med 5,5” skærm.

Vokseværket karambolerer dog i stigende grad med Androids grundlæggende design, hvor mange funktioner tilgås fra toppen af displayet, som altså i stigende grad flygter fra tommelfingerens aktionsradius.

Denne telefon kræver derfor to hænder i brug.

Selve displayet er bygget på AMOLED-teknologi – en garant for livlige farver og dyb kontrast. Disse er skam også at finde her, om end Full HD+ opløsningen vil skuffe de mest skarpsynede derude – eller dem der pønser på at bruge OnePlus 6 som et VR-display.

Lysstyrken er god, mobilen funkler op som den skal både indendørs og udendørs. Jeg er dog stødt på en enkel svaghed, når det er helt mørkt.

Her har displayet en tendens til at komprimere farverne, så skyggerne toner ud i det kulsorte.

Her vil jeg råde dig til at benytte telefonens særlige ’reading mode’ som slukker for farverne og forvandler lærredet til et yderst læsevenligt setup. Alternativt kan du værne om nethinden ved at slå den rødlige ’nattetilstand’ til.

Til det pæne lærred følger en mindre ambitiøs lydside. Her er kun en enkel højtaler, hvilket skuffer lidt, når nu mange af konkurrenterne byder på stereolyd fra både top og bund.

Den enlige højttaler forsøger at passe sit arbejde så godt, den kan, den spiller tilpas højt, men bassen har dog svært ved at følge diskanten af og til. Samtidig er det op til brugeren ikke at komme til mute højtaleren med håndfladen.

Efterlyser du HiFi-lyd skal du hellere et smut forbi jack-stikket som OnePlus her har valgt at bevare – i modsætning til stadigt flere konkurrenter derude. Den pumper villigt med vellyd ud.

OnePlus-power

Er der en ting som OnePlus vil, så er det at toppe alskens benchmarks og kalde sig selv for hurtigst. Det har de endda gjort ved at småsnyde sig til toppræstationer i de mest populære test-apps.

Det bør nu ikke være nødvendigt, for OnePlus er i forvejen udstyret med den hurtigste processor der kan købes for penge i dag: Qualcomms Snapdragon 845 octa-core processor, som her snurrer med op til hidsige 2,8 GHz.

RAM er der også rigeligt af, med enten 6 eller 8GB ombord alt efter model som ledsages af enten 64, 128 og 256GB lagerplads. Sidstnævnte kan dog ikke udvides, hvorfor du skal gøre op med dig selv, hvorvidt du vil kunne nøjes med de mindre modeller før køb.

Det giver pote. OnePlus er at finde i toppen af samtlige benchmarks i Android-land, mens den skiftes med Apples iPhone X i toppe i flere discipliner.

Skulle det ikke række, tilbyder selskabet endda en særlig gaming-mode som skruer ned for forstyrende notifikationer og op for ydelsen når du spiller.

Læs også: Smugkig: Her er den nye OnePlus 6 – endnu en lovende, prisstærk mobilstjerne fra Kina

Netværksmæssigt er OnePlus 6 også godt med. Her er både dual-SIM og Gigabit-LTE som sikrer forbindelsen. Samtalekvaliteten er god og man strander sjældent på de sløvere 2G eller 3G-bølger.

De mange kræfter serviceres af et 3.300 mAh stort batteri. Der findes større derude, men OnePlus synes nu at klemme en god portion driftstid ud af det gennemsnittelige batteri. Det rækker dog snildt til en dags aktiv brug. Er du mere mådeholden i dit brug, kan en optankning godt række til halvanden eller to dage.

Der er dog sjældent grund til, for med OnePlus 6 følger markedets mest effektive oplader, som på bare en halv time får tanket næsten 60 procent af batteriet op. En fuld opladning klares endda på godt 80 minutter.

Android når det er bedst

OnePlus 6 er født med den nyeste Android-version som er tilgængelig i dag: Android 8.1 Oreo. Den er samtidig ekviperet med selskabets såkaldte OxygenOS, en fintuning af det eksisterende Android-system med en stribe interessante greb her og der, som især er møntet på dem, der gerne vil rode med indstillingerne i deres telefon.

Det ligner standard-Android til forveksling, altså enkelt og pænt, men i brug formår OnePlus at hæve sig over originalen fra Google.

Her kan du vælge nye måder at styre mobilen, herunder indstille telefonen til at droppe Googles navigationsknapper til fordel for en iPhone X lignende serie af svirp op fra bunden af displayet. Som med iPhone X kræver det en smule tilvænning, men efter at have brugt det i nogle dage, er jeg solgt. Det fungerer endnu hurtigere end Apples pendant.

En anden anvendelig feature er, at du ved et dobbeltprik kan vække telefonen fra sin slumren. Sammen med den effektive ansigtsgenkendelse spiller det bare.

Se også: Test: Kinas bedste smartphone hedder P20 Pro: Her overhaler Huawei både Apple og Samsung

Andre nyttige greb er, at du kan indstille en stribe genveje til telefonfunktioner. Et dobbeltprik på fingeraftrykslæseren kickstarter kameraet, mens du kan skabe kvikadgang til dine favoritapps ved at tegne et O, V, S, M eller W mens skærmen er slukket.

Så snart du løfter mobilen, bliver du samtidig orienteret om, hvad der tikket ind på mobilen – vel at mærke uden at låseskærmen behøver at dukke op.

Alt i alt har OnePlus givet mig den bedste Android-oplevelse jeg til dato. Det er kvikt, fleksibelt og beviser på flere punkter, at såkaldt ’Stock Android’ fortsat kan tåle at blive forbedret her og der.

Ikke nok med det, så er OnePlus 6 en af de få telefoner der kan hente Googles betaversion af den kommende Android P. Så her er rigeligt at gå i krig med for Android-entusiasterne.

OnePlus' evige kameraforbandelse

Går du anmeldelserne af de ældre OnePlus-telefoner igennem, vil du opleve en gennemgående bemærkning om, at kameraet ikke helt er godt nok i forhold til konkurrerende toptelefoner.

Den forbandelse forsøger OnePlus at ophæve med sin OnePlus 6, ved at ekvipere det med to ting som længe har været efterlyst: en bedre, stabiliseret optik og en mere ambitiøs fotosensor.

Det giver gevinst her, for OnePlus 6 er nu ekviperet med en større sensor og en stabiliseret optik, som omsider kan måle sig med nogle af toptelefonerne på markedet. På papiret minder det om det du i dag finde i Apples iPhone 8/X og Samsungs Galaxy S9.

OnePlus Plus et ekstra kamera til portrætfunktioner – og kun til portrætfunktioner som slører baggrunden.

Der tages pæne billeder i både mørke og lyse omgivelser, omend de 16 megapixels ombord ikke formår at levere skarpere resultater, end de 12 megapixels som Apples iPhone X og Samsung S9 byder på. Faktisk er OnePlus en tand sløvere.

I mørke trækker både iPhone 8/X og Samsung S9 yderlige fra OnePlus’ stjernetelefon, forskellene er dog ikke så markante som de tidligere har været. Eneste undtagelse her er Huaweis P20 Pro som er lavtlysspecialisten over dem alle.

På videofronten giver den stabiliserede optik gevinst ved at holde eventuelle koffeinrystende hænder i ro, når øjeblikket foreviges.

OnePlus tilbyder samtidig en unik feature med sin slow-motion funktion, som optager i op til 480 billeder per sekund. Her kunne andre producenter som Samsung og Sony opponere, at de kan optage med op til 960 billeder per sekund – men i realiteten er sekvenserne så korte – maksimalt 0,2 sekunder – at de er svære at udnytte i praksis.

Med OnePlus kan du optage i op til et helt minut, hvilket omsættes til op til 16 minutter lange klip. En medfølgende editor gør det dog nemt at udvælge præcis hvilket øjeblik der skal fastfryses. Med et bliver funktionen brugbar, om end resultaterne ikke er synderligt skarpe. OnePlus kalder det HD-opløsning, men det minder mest af alt om VGA-optagelser.

Vinder stadig på sin skarpe pris

OnePlus har ikke lavet meget om på den opskrift, som har sørget for deres succes hidtil. Hvorfor lave om på et vindende hold?

Skarp pris, stærk ydelse, nydeligt design, entusiast-software og et kamera som ikke formår at matche konkurrenterne. Altså intet nyt fra OnePlus-land.

Der går derfor lidt rutine i at anmelde en telefon fra selskabet. Denne telefon er stadig en af de mest anbefalelsesværdige du kan købe i dag og en fortjent topscorer – det er faktisk selskabets bedste telefon hidtil.

Lidt nytænkning i fremtiden ville dog klæde selskabet. Bliver selskabet ved med at følge samme opskrift, kan vi regne med at se en OnePlus 6T'er i efteråret med et større batteri og et bedre kamera.

Læs også: Test af Huawei P20 og P20 Lite: De er nærmest identiske, men den ene er ikke pengene værd


Loading ikon


White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering