Industriens Fond går ind i kampen mod cyberkriminalitet med 100 millioner kroner, der skal gå til at støtte indsatser på området.
”Problemet er, at denne form for kriminalitet rammer på mange forskellige måder. Og det bliver ikke mindre i fremtiden. Derfor handler det både om at være teknologisk og kompetencemæssigt rustet for at kunne stå bedst muligt i mod,” siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Industriens Fond i en pressemeddelelse.
Pengene er blandt andet øremærket at uddanne ansatte i erhvervslivet, de bedre er rustet til at forebygge, identificere og håndtere cyberkriminalitet.
Industriens Fond fremhæver navnlig på den høje digitalisering, som skylder ind over samfundet, som en årsag til at sætte fokus på it-sikkerhed.
Mads Lebech, administrerende direktør i Industriens Fond, peger blandt andet på det smarte hjem, healthtech og automatisering som eksempler på, at en øget digitalisering giver en række åbenlyse fordele, men også medføre en øget risiko for angreb.
Læs også: Center for Cybersikkerhed: Cybertruslen mod Danmark er ”meget alvorlig”
Sådan skal pengene bruges
De 100 millioner kroner skal ikke gå til et enkelt område, men spredes ud, så det giver en "helstøbt indsats", der kan bidrage på forskellige fronter. Dermed vil Industriens Fons støtte initiativer:
"...med fokus på vidensdeling, erfaringsopsamling, relevante netværk på tværs af erhvervsliv, myndigheder og vidensinstitutioner, kompetenceudvikling hos ledere og medarbejdere, ny forskning på området, og selvfølgelig også på it-sikkerhed, kryptering og teknologiske løsninger i det hele taget,” siger Mads Lebech.
Industriens Fond oplyser, at det ikke er første gang den går til kamp mod cyberkriminalitet. Tidligere har fonden således stået bag Spionagetesten i 2015, og har løbende dialog med partnere om konkrete indsatser.
Læs også: Her er truslerne for fremtidens smarte byer - og metoden som vi skal anvende til at sikre dem