Artikel top billede

YouTube og Google går i kødet på Spotify med ny streaming-tjeneste

YouTube tilbyder nye streaming-muligheder med YouTube Music samt en afløser til selskabets reklamefri video-tjeneste, YouTube Red.

Endnu en tech-gigant vil nu til at udfordre Spotifys dominans indenfor streaming af musik. Tirsdag den 22. maj vil kloden blive endnu en streaming-tjeneste rigere: YouTube Music.

Hvor YouTube hidtil udelukkende har haft videostreaming som fokus, vil Googles tjeneste nu udvide paletten med en streaming-tjeneste med musikalsk opdagelse og skræddersyet oplevelse i centrum.

Det skriver selskabet i et blog-indlæg.

YouTube Music vil eksistere i to versioner, en premium-version til 9,99 amerikanske dollar om måneden, godt 60 kr månedligt, og en gratis, reklamefinansieret pendant med begrænsninger. Gratisterne vil dog ikke kunne streame musik i baggrunden eller downloade numre.

YouTubes anden streaming-tjeneste, den reklamefri YouTube Red, som i dag eksisterer i fem udvalgte lande, vil samtidig gennemgå en navneforandring til YouTube Premium.

Googles nye streaming-tjeneste vil samtidig betyde et farvel til Google Play Music, hvis medlemmer i stedet vil blive tilbudt et YouTube Premium abonnement i udvalgte markeder.

Google forsikrer samtidigt, at al musik købt igennem tjenesten, inklusiv oprettede playlister, stadigt vil være tilgængeligt.

Danmark er med i anden bølge

Lanceringen af YouTube Music bliver i første omgang begrænset til fem lande: USA, Australien, New Zealand, Mexico og Sydkorea.

Danske musikentusiaster kan dog se frem til at blive inkluderet i den anden bølge, hvor en stribe øvrige vestlige lande vil kunne benytte tjenesten.

Listen tæller Canada, Finland, Frankrig, Irland, Italien, Norge, Rusland, Tyskland, Spanien, Schweiz, Storbritannien, Sverige og Østrig.

Læs også: YouTube på vej med ny musiktjeneste: Vil presse gratister til at betale med flere reklamer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere