Artikel top billede

Slut med beskyldninger om sort deleøkonomi: Nu vil Airbnb indberette dine lejeindtægter til Skat

Airbnb indgår historisk skatteaftale, der sikrer, at danske brugeres lejeindtægter automatisk bliver indberettet til Skat.

Den amerikanske udlejningsportal Airbnb har netop underskrevet en skatteaftale med den danske stat, der betyder, at virksomheden vil indberette danske udlejeres indtægter til Skat.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Deleøkonomiske tjenester som Airbnb og amerikanske Uber har længe været beskyldt for at lægge platform til en sort økonomi.

Eksempelvis kom det tidligere på året frem, at en skattekontrol af 1195 danske Uber-chauffører havde vist, at 99 procent af chaufførerne havde fejl og mangler i deres skatte- og momsforhold.

Læs også:Tech-giganterne skal droppe de dårlige undskyldninger: Nu er det tid til at tage ansvar

Men de beskyldninger bliver der med en ny aftale nu sat en stopper for.

Skatteministeriet kalder i sin pressemeddelelse aftalen for historisk. Med ministeriets ord ”er Danmark givetvis det første land i verden, der indgår en sådan samarbejdsaftale med Airbnb.”

”Vi ønsker en blomstrende deleøkonomi i Danmark, hvor udlejere kan tjene et rimeligt skattefrit beløb på at stille deres bolig til rådighed. Og lejere nemt og enkelt kan finde en lejlighed til weekendturen i København eller et sommerhus på vestkysten. Men det er en forudsætning, at der er styr på skattebetalingen. Derfor er det gode nyheder, at det er lykkedes at indgå et samarbejde med Airbnb, der betyder indberetning af alle indtægter til skattevæsenet og dermed afregning af den rigtige skat. Det er en aftale, jeg er meget stolt af”, siger skatteminister Karsten Lauritzen ifølge en pressemeddelelse.

Airbnb blev lokket med gulerod

Den nye skatteaftale kommer i kølvandet på, at regeringen tirsdags med bred opbakning i Folketinget fik vedtaget en ny politisk aftale om udlejning af private boliger.

Ifølge aftalen kan danskerne nu maksimalt udleje deres private boliger 70 dage om året, men til gengæld blev Airbnb og andre udlejningstjenester stillet en gulerod i udsigt, hvis de vælger automatisk at indberette lejeindtægter til Skat.

Sker det, hæves brugernes skattefrie fradrag til 28.000 kroner for kortidsudlejning af huse og sommerhuse og 40.000 kroner for sommerhuse.

Indberetter tjenesten ikke automatisk til Skat, lyder det skattefrie fradrag blot på 11.000 kroner.

Læs også:
Alarmklokkerne bimler for danske virksomheder: Sats på deleøkonomien eller dø




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere