Den amerikanske udlejningsportal Airbnb har netop underskrevet en skatteaftale med den danske stat, der betyder, at virksomheden vil indberette danske udlejeres indtægter til Skat.
Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.
Deleøkonomiske tjenester som Airbnb og amerikanske Uber har længe været beskyldt for at lægge platform til en sort økonomi.
Eksempelvis kom det tidligere på året frem, at en skattekontrol af 1195 danske Uber-chauffører havde vist, at 99 procent af chaufførerne havde fejl og mangler i deres skatte- og momsforhold.
Læs også:Tech-giganterne skal droppe de dårlige undskyldninger: Nu er det tid til at tage ansvar
Men de beskyldninger bliver der med en ny aftale nu sat en stopper for.
Skatteministeriet kalder i sin pressemeddelelse aftalen for historisk. Med ministeriets ord ”er Danmark givetvis det første land i verden, der indgår en sådan samarbejdsaftale med Airbnb.”
”Vi ønsker en blomstrende deleøkonomi i Danmark, hvor udlejere kan tjene et rimeligt skattefrit beløb på at stille deres bolig til rådighed. Og lejere nemt og enkelt kan finde en lejlighed til weekendturen i København eller et sommerhus på vestkysten. Men det er en forudsætning, at der er styr på skattebetalingen. Derfor er det gode nyheder, at det er lykkedes at indgå et samarbejde med Airbnb, der betyder indberetning af alle indtægter til skattevæsenet og dermed afregning af den rigtige skat. Det er en aftale, jeg er meget stolt af”, siger skatteminister Karsten Lauritzen ifølge en pressemeddelelse.
Airbnb blev lokket med gulerod
Den nye skatteaftale kommer i kølvandet på, at regeringen tirsdags med bred opbakning i Folketinget fik vedtaget en ny politisk aftale om udlejning af private boliger.
Ifølge aftalen kan danskerne nu maksimalt udleje deres private boliger 70 dage om året, men til gengæld blev Airbnb og andre udlejningstjenester stillet en gulerod i udsigt, hvis de vælger automatisk at indberette lejeindtægter til Skat.
Sker det, hæves brugernes skattefrie fradrag til 28.000 kroner for kortidsudlejning af huse og sommerhuse og 40.000 kroner for sommerhuse.
Indberetter tjenesten ikke automatisk til Skat, lyder det skattefrie fradrag blot på 11.000 kroner.
Læs også:
Alarmklokkerne bimler for danske virksomheder: Sats på deleøkonomien eller dø