Artikel top billede

Endnu et land smider Kaspersky Lab på porten

Den hollandske regering har besluttet at udfase brugen af antivirusprogrammer fra det russiske selskab Kaspersky Lab efter mistanke om spionage fra Rusland.

Endnu et land melder sig nu i rækken til at smide den russiske softwarevirksomhed på porten.

Denne gang er det den hollandske regering, der har besluttet at udfase brugen af selskabets antivirusprogrammer hos de hollandske myndigheder.

Det skriver det norske medie digi.no

Holland bliver dermed endnu et land i rækken, der dropper antivirusprogrammer fra det russiske selskab efter, at der har været anklager om, at selskabet er blevet brugt til spionage af den russiske regering.

Indtil videre har USA og England allerede meldt ud, at de ikke længere vil bruge Kaspersky Labs software på statslige computrere, og nu gælder det samme altså for Holland.

Det kan du læse mere om her: Så er det slut: Donald Trump forbyder al brug af Kaspersky Lab-software på statslige computere

"national sikkerhedsrisiko"

Ifølge digi.no begrunder den hollandske justitsminister, i et brev til det holdanske parlament, beslutningen med at brugen af antivirusprogrammet anses som en national sikkerhedsrisiko.

Det hollandske justitsministeriet skriver også, at Kaspersky Lab operer fra Rusland og dermed er underlagt russisk lov.

Flyttede til forretningen til Schweiz

Tirsdag bekræftede Kaspersky Lab, at selskabet vil flytte en del af sine aktiviteter fra Rusland til Schweiz i et forsøg på at mane spionagerygterne til jorden.

Men det ser altså ikke ud til, at det har været nok for den hollandske regering.

Det kan du læse mere om her: Kaspersky flytter stor del af butikken til Schweiz efter massive anklager om spionage for Rusland




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere