Den kinesiske mobilgigant ZTE er i dyb krise, efter den amerikanske regering for knap en måned siden udstedte totalt forbud mod salg af amerikansk teknologi til det kinesiske selskab i syv år.
Det kan du læse mere om her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år
Selskabet - der er næststørste teleproducent i Kina efter Huawei og verdens femtestørste - har hentet en væsentlig del af sine komponenter på det amerikanske marked.
Med forbuddet balancerer det nu i praksis på afgrundens rand.
ZTE har netop meddelt, at selskabet ‘suspenderer alle hoved-aktiviteter.’
Det betyder, at det lukker ned for sine tre hoveddivisioner - netværks-udstyr, devices og enterprise solutions - der i praksis ikke kan fortsætte produktionen uden anvendelse af amerikansk producerede komponenter.
ZTE anvender således komponenter fra eksempelvis Qualcomm og Intel, ligesom de kører på amerikansk-producerede Android.
I første omgang gælder nedlukningen i nogle uger.
Det kinesiske firma meddeler, at de kommende to uger bliver afgørende for selskabet, der vil forsøge at overtale den amerikanske regering til at omgøre forbuddet.
Selskabet kommunikerer således ‘aktivt’ med den amerikanske regering i bestræbelserne på at ‘facilitere ændring i eller ophævelse af forbuddet udstedt af den amerikanske regering og dermed skabe et positivt udbytte af sagens udvikling,” som det lyder fra kineserne.