Artikel top billede

Ny bredbåndspulje på trapperne: Store ændringer på vej - slut med støtte til byområder i 35 kommuner

Energistyrelsen er på trapperne med ny bredbåndspulje. Efter massiv kritik lukkes der nu for muligheden for at søge støtte til bredbånd i by-områder i 35 kommuner - herunder de fleste storkøbenhavnske kommuner.

Dette års bredbåndspulje bliver langt fra magen til puljen fra i fjor, hvor i alt 72 bredbåndsprojekter fra 21 kommuner havde søgt om i alt 150 millioner kroner.

Det fremgår af det udkast til den nye bredbåndspulje, som Energistyrelsen netop har sendt i høring.

Her lægger styrelsen op til en række ændringer, som især har fokus på at målrette bredbåndspuljens midler mod tyndt befolkede områder.

Det sker efter, at bredbåndspulje-ordningen tidligere er blevet kritiseret for at finansiere udrulning af bredbånd i de store byer.

Det fik i fjor Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti til at slå bremserne i med krav om, at statstøtten til bredbåndsprojekterne primært skulle gå til landområderne.

Det kan du læse mere om her: Københavnerne har fået millioner af kroner i bredbåndsstøtte for næsen af landområderne: S og DF stiger stop.

Eksempelvis fastslår styrelsen, at adresser i byzoner i de i alt 35 såkaldte bykommuner ikke kan søge tilskud til deres bredbåndsprojekter, ligesom puljens midler i år ikke kan gå til etablering af bredbånd i samlede ny-udstykninger eller ‘samlet ny-byggeri,’ som det hedder.

Det betyder, at alle bredbåndsprojekter til byzoner i stort set alle de storkøbenhavnske kommuner samt en række nordsjællandske og østjyske kommuner samt Aalborg og Odense er udelukket fra at søge.

Du kan se de 35 bykommuner her.

Samtidig vil Energistyrelsen indføre krav om, at mindst en tredjedel af omkostningerne til et bredbåndsprojekt skal finansieres af lokale borgere eller virksomheder, ligesom hver adresse nu skal betale i snit 4.000 kroner for at være med.

Tidligere har hver adresse skulle lægge mindst 2.000 kroner.

Den nye bredbåndspulje åbner formelt 1. juli, og Energistyrelsen er nu klar til at modtage bemærkninger og høringssvar.

Du finder alle dokumenterne her.

Bredbåndspuljen indeholder i alt 200 millioner kroner til fordeling over i alt fire år, nemlig 2016, 2017, 2018 og 2019.

Første uddeling var på 80 millioner kroner, og der er i 2017, 2018 og 2019 afsat 40 millioner kroner.

Læs også:

Minister i krydsild om dansk bredbåndspulje: Er millionerne blevet tildelt de helt forkerte områder?

Københavnerne har fået millioner af kroner i bredbåndsstøtte for næsen af landområderne: S og DF stiger stop

4.000 danske adresser får tilskud til bedre bredbånd: Her er alle bredbåndsprojekterne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere