Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.
Morten Strunge skyder 7,5 millioner kroner ind i platform
Onfone- Plenti og Mofibo-rigmanden Morten Strunge skyder ifølge Børsen en million euro ind i hollandske Blendle, som står bag en platform til at læse artikler fra nogle af verdens største medier.
Blendle har tidligere været baseret på engangsbetalinger, men Morten Strunge har til gengæld for investeringen betinget sig, at Blendle skulle skifte til en abonnementsordning.
“Jeg tror, at mange mennesker er ligeglade med, om artiklen er skrevet af Berlingske eller Børsen. Det handler om relevansen og indholdet. Nogle af artiklerne på Blendle er håndplukket ud fra brugerens interesser, mens andre dukker op, fordi emnerne er højaktuelle," siger Morten Strunge til avisen.
Aarhusianske Boyum IT Solutions køber belgisk firma
Den aarhusianske leverandør af SAP Business One-løsninger, Boyum IT Solutions, køber den belgiske it-leverandør Produmex, som er specialiserer i lagerstyrings-løsninger.
Med købet følger 50 medarbejdere. Efter opkøbet har Boyum IT Solutions godt 100 ansatte. Heraf sidder de 35 i Danmark.
Ifølge Boyum IT Solutions - der er stiftet af direktør Mikael Boyum i 1997 - åbner købet af det belgiske firma ‘et helt nyt marked for virksomheden.’
Parterne oplyser ikke salgprisen.
Proshop indfører betaling med kryptovaluta
Den danske netbutik Proshop er på vej til at indføre betaling med kryptovaluta, skriver Business..
Det vil ske inden september. Ifølge direktør Ivan Jæger Christiansen handler det ikke mindst om sikkerhed.
“Jeg ser muligheden for at skifte til et sikrere og meget mere simpelt betalingsmiddel,” siger han til avisen.
Hver fjerde danske virksomhed har været ramt af ransomware
Hver fjerde danske virksomhed har inden for det seneste år været ramt af ransomware-angreb, viser en rundspørge, som Version2 har foretaget.
Også mange har oplevet forsøg på CEO fraud, spearfishing og DDoS-angreb, lyder det i rundspørgen.
To ud af tre danske virksomheder har intet overblik over storage
Mange danske virksomheder vælger cloud-løsning ud fra mavefornemmelse og ikke ud fra konkret viden, lyder det fra Atea, som har foretaget en rundspørge blandt 109 danske it-beslutningstagere.
Det betyder, at virksomhederne ikke ved, hvornår det bedst kan betale sig at anvende eget datacenter, en cloud-løsning eller en public cloud-løsning, hedder det.
“Manglen på overblik og konkret beslutningsgrundlag giver it-afdelingerne et blind-spot, som forhindrer effektive beslutninger i hele organisationen og koster på bundlinjen,” lyder det fra Atea.
Det betyder ifølge selskabet, at mange “bliver snydt for den agilitet, der følger med at kunne flytte applikationer frit mellem de forskellige løsninger.”