Læs kommentar fra Microsoft, AWS og Google klokken 11:16: Microsoft, AWS og Google afviser blankt kritik fra dansk it-rådgiver om manglende databehandleraftaler: "Det er faktuelt forkert".
"Vi har mange kunder, som gerne ville lægge mere ud i en af de tre skyer. Men det kan og må de ikke, fordi ingen af de tre store vil skrive under på en databehandleraftale."
Sådan siger Mikkel Næsager, der er medstifter og teknisk direktør i rådgivningsvirksomheden Kostner til Børsen.
Kommentaren kommer efter, at Computerworld torsdag kunne fortælle, at Amazon Web Services (AWS) officielt åbner sit første kontor i Danmark.
Det kan du læse mere om her: Amazons kæmpe cloud-forretning åbner i Danmark: Her er selskabets planer med AWS i Danmark
Kostner Group arbejder med kunstig intelligens, algoritmer og big data til at analysere deres kunders it-
Ifølge Mikkel Næsager kommer AWS' tilstedeværelse i Danmark til at betyde øget konkurrence på det danske marked, hvor de største konkurrenter er Microsoft Azure og Google.
Men kigger man ud over det danske it-landskab, er det begrænset, hvad private virksomheder og statslige organisationer kommer til at bruge de tre store til. Mikkel Næsager henviser til europæisk lovgivning og GDPR som udslagsgivende for, at det mange steder i landet ikke vil være relevant at gå i en offentlig sky.
Ifølge ham betyder det, at op til 60 procent af den danske it-kapacitet slet ikke eller kun i begrænset omfang er mulig at flytte i en public cloud. Det vil især være gældende for statslige og hårdt regulerede brancher, der arbejder med personfølsomme oplysninger.
Det behøver ikke at være et problem, at de tre store bruger underleverandører, men ifølge Mikkel Næsager er den helt store udfordring altså, at de ikke vil underskrive databehandleraftaler som garanti.
AWS går benhårdt efter det danske marked
Amazon har store planer med den danske satsning.
I et interview med Computerworld torsdag slog nordisk chef for AWS, Guido Bartels, fast, at Danmark er et meget interessant sted for AWS at være.
Selv om Mikkel Næsager mener, at det er begrænset, hvor mange danske virkomsomheder og offentlige organisationer kan brug AWS, fortæller Guido Bartels, at AWS har haft danske kunder siden virksomheden blev stiftet i 2006.
Blandt nogle af de større danske kunder hos AWS kan nævnes Ørsted, Leo Pharma Innovation Lab, Topdanmark, Maersk Oil og Danske Bank.
Selskabets business development-chef i Europa, Darren Mowry, sagde blandt andet til Computerworld i går, at:
"Vi ville aldrig komme til Danmark med et formål om kun at få store virksomheder eller kun at få start up-virksomheder som kunder. Vi har en bred tilgang til markedet," siger Darren Mowry.
Læs kommentar fra Microsoft, AWS og Google klokken 11:16: Microsoft, AWS og Google afviser blankt kritik fra dansk it-rådgiver om manglende databehandleraftaler: "Det er faktuelt forkert".