Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.
Snylterwebshops koster dansk firma 80.000 kroner om dagen
En del virksomheder oplever, at mindre webshops ulovligt kopierer deres markedsføringsmateriale og snylter på deres forretning, skriver Business.dk.
En af dem er aarhusianske Anodyne, der sælger særligt holdningskorrigerende tøj på nettet. Al markedsførings-materiale, billeder, tekster og lignende er blevet kopieret for et markant ringere produkt, skriver avisen.
Ejer Kenneth Avnsted vurderer, at Anodyne taber 50-80.000 kroner om dagen i tabt omsætning til kopi-firmaet.
Her er regeringens nye ‘ekspertgruppe om dataetik’
Regeringen har nedsat en ‘ekspertgruppe om dataetik,’ som får til opgave at formulere en række såkaldte ‘dataetiske anbefalinger.’
Ifølge regeringen er ideen, at gruppen skal se på, hvordan danske virksomheder kan gøre ansvarlig dataanvendelse til en konkurrencefordel.
Ekspertgruppen består af formand Christiane Vejlø (iværksætter), Gregers Wedell-Wedelssborg (CEO i Matas), Pernille Erenbjerg (CEO i TDC), Erik David Johnson (chef for Netcompanys Videncenter for Cognitivie Computing), Steen Rasmussen (forsker), Thomas Madsen-Mygdal (iværksætter), Thomas Damkjær Petersen (formand i IDA), Gry Hasselbalch (forsker og forfatter), Henrik Iskov Christensen (robot-forsker), Mikkel Holm Sørensen (forsker og forfatter), Morten Primdahl (Zendesk) og Alice Borgen (ekspert i AI i IBM).
Riskær med i nyt it-selskab
Erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen er gået med i et nyt it-selskab under navnet Leanpoint, skriver Business..
Det sker sammen med maskinmester Thomas Willer Madsen, der er direktør i Scan Con Group, som bygger stålkonstruktioner og rørsystemer til offshore.
Thomas Willer Madsen var ifølge avisen selv i gang med at udvikle et it-system til at håndtere sine 500 medarbejdere og 150 køretøjer, der arbejder i komplicerede situationer, da Klaus Riskær Pedersen kom på banen.
Thomas Willer Madsen siger til avisen, at han aldrig har en mødt en mand så aktiv som Riskær.
Hosting-firmaer fusionerer: Sotea køber Solutio
Den lille hosting-virksomhed Sotea, der holder til huse i Silkeborg, køber selskabet Solutios hosting- og infrastrukturforretning. Solutio kommer ligeledes fra Silkeborg.
Med købet følger fire medarbejdere, hvilket betyder, at Sotea nu kommer op på at have 22 medarbejdere.
Solutio fortsætter efter salget af infrastrukturforretningen med at udvikle på sit andet ben, SkolePlan.
Computerspil-turnering i Odense koster dyrt
E-sport-turneringen ESL Pro League, der skulle brande Odense, har kostet byen dyrt, skriver dr.dk
Odense Kommune havde oprindeligt afsat 3,5 millioner kroner til det første af tre år. Men regningen er løbet op i 5,1 millioner kroner - blandt andet fordi det ikke lykkedes at finde de nødvendige sponsorer.
Strategi-chef i Odense Kommune, Michael Bruhn Frederiksen, kalder det ‘rigtigt ærgerligt.’