Dansk erhvervsliv og danske organisationer har i årevis skreget efter flere dataloger, ingeniører og andre medarbejdere med uddannelser inden for teknologi, it og naturvidenskab.
I dag er der imidlertid for få ansøgere til uddannelserne, og sådan har det været i årevis, hvor mange unge går i andre retninger, når de skal vælge levevej.
Det vil regeringen forsøge at ændre på.
Det er baggrunden for, at regeringen nu er klar med en såkaldt strategiplan, som skal ‘styrke naturvidenskabsfagene i grundskolen og på ungdomsuddannelserne,” som det hedder.
Med planen følger 180 millioner kroner, der frem til 2024 skal bruges på blandt andet udarbejdelsen af en ‘naturvidenskabens ABC’ samt bedre naturvidenskabelige uddannelser af lærerne.
‘Der skal være et større fokus på at bringe viden og forskning i spil i undervisningen. E-læringsforløb, videnspakker og smidigere overgange fra forskning på universiteter og professionshøjskoler til brug i klasseværelset er nogle af tiltagene. Derudover afsættes penge til at udvikle en ny kandidatuddannelse på universiteterne målrettet naturfaglige lærere,” lyder det fra regeringen.
“Interessen for naturvidenskab skal vækkes tidligt, så flere børn og unge bliver inspireret til at gå ad den vej, når de skal uddanne sig. Jeg tror på, at vi kommer langt med at begejstre og motivere. For eksempel er det afgørende, at vi har dygtige lærere, der kan motivere eleverne til at interessere sig for naturvidenskab,” lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) i forbindelse med præsentationen af planen.
Læs også: