Artikel top billede

Teleselskaber slår sig i tøjret over regeringens teleudspil: Skrappe dækningskrav kan gøre det uattraktivt at byde

De store teleselskaber er skeptiske over for dækningskravene i regeringens nye teleudspil.

Flere af de store teleselskaber er skeptiske over for regeringens nye teleudspil, som teleminister Lars Christian Lilleholt (V) præsenterede mandag.

Det skal danne grundlag for kommende forhandlinger med Folketingets øvrige partier og munde ud i et teleforlig, som skal afløse det nuværende forlig fra 1999.

Du kan finde hele udspillet her: Her er regeringens teleudspil: "Med det udspil, som regeringen kommer med nu, er vi med til at forbedre og sikre en langt bedre mobildækning i hele Danmark".

Et centralt element i udspillet er et krav om, at der skal være bredbånd til alle danskere. 

I dag halter omkring 25.000 danske husstande bagefter, og de skal med på vognen, hvilket Lars Christian Lilleholt (V) har slår på tromme for.

Pengene til investeringerne skal blandt andet komme fra frekvens-auktioner, hvor teleselskaberne skal byde ind på at få lov til at forsyne de forskellige områder.

Her har regeringen delt det danske landkort ind i 223 områder, som teleselskaberne kan byde ind på - både med penge og med kvalitet.

I teleudspillet skriver regeringen således, at den stiller "ambitiøse dækningskrav i 700, 900 og 2.300 MHz-frekvens-auktionen.'

3-direktør Morten Christiansen er imidlertid skeptisk. Han siger til Børsen, at teleselskaberne skal sætte flere penge af, hvis dækningskravene er høje.

Og at dækningskravene har en betydning for, hvor attraktive frekvensauktionerne vil være for teleselskaberne.

“Det er meget fint, at regeringen fokuserer på dækning fremfor at få penge i kassen ved salg af frekvenserne. Men man kan også gøre det så uattraktivt, at det ikke kan betale sig for teleselskaberne at byde ind på frekvenserne,” siger han til avisen.

TDC: Hastighedskrav er meget høje
Også fra TDC er der skepsis over dækningskravene.

TDC skriver i en meddelelse ifølge ITWatch, at kravet [i udspillet, red] om 30 Mbit/s dækning via 700-900 MHz og 50 Mbit/s dækning via 2.300 MHz er ‘på kanten af det teknisk mulige.’

“Det vil faktisk forringe mulighederne for at anvende vore frekvensressourcer på den mest optimale måde. Derfor vil det komme til at gå ud over mulighederne for at etablere en fornuftig dækning med 5G,” skriver finansdirektør i TDC, Stig Pastwa.

TDC opfordrer ‘kraftigt til,’ at hastighedskravende sænkes til 20 Mbit/s og 30 Mbit/s.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere