Artikel top billede

Dansk it-firma med 25 ansatte skal børsnoteres: Venter milliongevinst på noteringen

Det danske it-selskab Agillic har forhånds-tegnet helt op mod 40 procent af aktierne, inden den kommende notering på First North. Salget af aktierne åbner mandag.

Det danske tech-selskab Agillic har forhåndstegnet 40 procent af aktierne, inden den kommende notering på First North-børsen.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet, som du kan læse her.

Agillic udbyder mellem 850.000 og 973.000 aktier til en udbudskurs på 38 kroner per aktie, hvoraf omkring 40 procent er blevet forhåndstegnet af i alt 63 investorer.

Salget af aktierne åbner mandag 5. marts og løber helt frem til 16. juni, men det forventes, at Agillic vil have første handelsadag allerede 22. marts.

De 63 investorer har “afgivet bindende forhåndstilsagn om i alt at tegne 387.040 styk aktier,” lyder det fra Agillic.

Samtidig har "selskabets bestyrelse, ledelse, ansatte og eksisterende aktionærer afgivet bindende forhåndstilsagn om at tegne i alt 72.770 aktier,” meddeler selskabet.

Cloudbaseret platform

Agillic er cloudbaseret markedsføringsplatform, der gør brug af big data og virksomheden har store kunder som eksempelvis Sportmaster og Mofibo om bord. 

Selskabet har haft forrygende vækst i de senere år i salget af selskabets abonnementsløsninger, der er steget med mere end 60 procent om året.

Lykkedes det at sælge nok aktier - som er minimum 850.000 stykker - til at gennemføre noteringen, vil det udløse et bruttoprovenu på mellem 32,3 millioner og 37 millioner kroner og værdifastsætte Agillic til en markedspris i omegnen af 312 millioner kroner.

Provenuet på mindst 32 millioner kroner skal ‘understøtte selskabets vækststrategi,” hedder det.

Det danske selskab med Jesper Valentin i spidsen som administrerende direktør vil investere gevinsten ved børsnoteringen i at ekspandere til først og fremmest Storbritannien og dernæst Norden.

“På længere sigt er målsætningen at opnå en væsentlig markedsandel på andre europæiske markeder samt i USA og Asien,” hedder det.

Agillic omsatte i fjor for 29,6 millioner kroner. Det svarer til en stigning på 49,7 procent i forhold til omsætningen for 2016.

Selskabet med 25 medarbejdere landede i 2017 et underskud efter skat på 4,7 millioner kroner, men et overskud på en million kroner i 2016.

Dynamisk aktie

Agillic meddelte for en måned siden, at selskabet var langt fremme mod en notering på First North.

Dengang sagde administrerende direktør Jesper Valentin til Børsen, at selskabet sigtede efter at blive en ‘dynamisk aktie’ præget af nyheder og udvikling.

Det kan du læse mere om her: Danske it-virksomhed klar til at skabe liv på børsen: Vi vil gerne have en dynamisk aktie.

Computerworld var sidste år med til Agillics konference Agillic Summit på Nationalmuseet i København, hvor markedsføringslegenden Colin Shearer forudså en fremtid, hvor markedsføringen bliver styret af datadrevne analyser, der kan forudsige forbrugsmønstre.

Læs mere om det her: Pas på: Marketingstrategier med udgangspunkt i mavefornemmelser kan være direkte farlige




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere