Artikel top billede

Tidligere Mærsk-folk vil revolutionere shipping-branchen med blockchain: Skal rejse 150 millioner via ny kryptovaluta

To tidligere Mærsk-folk vil rejse 150 millioner via en såkaldt ICO. De mange millioner skal bruges til at finansiere ekspansionen af en ny blockchain-platform for containere.

To tidligere Mærsk-folk har stiftet selskabet Blockshipping, der via en ny blockchain-platform vil forsøge at vende op og ned på container-industrien.

Det skriver Børsen.

"Vi indfører deleøkonomi for containere ved hjælp af blockchains. Det kan spare industrien for 5,7 milliarder dollar om året, men kan kun realiseres, hvis rederierne arbejder sammen om at dele containere med hinanden. Den tillid er lagt ind i blockchain-teknologien, så de ikke behøver at have tillid til hinanden," siger Peter Ludvigsen, en af selskabets stiftere, til Børsen.

Det er planen at Blockshipping skal rejse i alt 150 millioner kroner gennem en såkaldt Initial Coin Offering (ICO), hvor virksomheden udsteder sin egen cryptovaluta, Container Crypto Coin.

Tidligere på året lancerede Mærsk selv sin blockchain-strategi i samarbejde med IBM. Men Peter Ludvigsen understreger overfor Børsen, at han ikke ser Blockshipping som en konkurrent, fordi Mærsk og IBM's løsning ifølge ham har fokus på godset, mens Blockshipping har fokus på containerne.

De to stiftere af Blockshipping, Peter Ludvigsen og Christian Gyntelberg, har ifølge Børsen til sammen mere end 20 års erfaring fra Maersk Line.

Læs også: Mærsk og IBM etablerer nyt blockchain-firma i fællesskab: Nu skal verdenshandelen digitaliseres




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere