Artikel top billede

Antallet af hackerangreb mod danske virksomheder styrtdykker: Næsten 20 procent færre angreb på et år

Mængden af hackerangreb er faldet drastisk fra 2016 til 2017. Men det betyder ikke nødvendigvis, at faren for at blive hacket er mindre, lyder det fra Trend Micro.

Danmark blev ramt af mere end 16 millioner hackerangreb i 2017.

Det lyder - og er - voldsomt, og det passer godt sammen med den etablerede sandhed om, at it-kriminalitet er et problem, der udvikler sig i den forkerte retning.

Men faktisk dækker tallet over et dramatisk fald i mængden af hackerangreb, lyder det fra Trend Micro.

Ifølge det japansk-ejede sikkerhedsfirma er antallet af angreb faldet med 19 procent fra 2016 til 2017.

Langt de fleste angreb sker via email, men sikkerhedsekspert Jesper Mikkelsen understreger, at de færre angreb ikke nødvendigvis er entydigt gode nyheder.

“Faldet er formentlig et udtryk for, at hackerne er gået væk fra at skyde med spredehagl og håbe på, at de ramte noget," siger han.

"I stedet har de fundet ud af, at der er flere penge at hente, hvis de i højere grad bruger tid på at udvælge deres ofre og sætter sig grundigt ind i, hvor det enkelte offer har svagheder. Derefter designes deres angreb til at udnytte netop de sårbarheder,” udtaler han.

Blandt de mere målrettede former for it-kriminalitet findes den såkaldte direktørsvindel, hvor hackere via for eksempel email udgiver sig for at være virksomhedsledere og beder medarbejdere om at overføre større pengebeløb.

Direktørsvindel steg ifølge Trend Micro med 106 procent i 2017.

Læs også: Tre konkrete råd: Sådan undgår du nemt at blive fuppet med 'CEO-fraud'




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere