Facebooks standard-indstillinger for anvendelse af brugernes data er ulovlig ifølge tysk lovgivning.
Sådan lyder en ny afgørelse fra en tysk domstol, lyder det fra den tyske forbrugerorganisation VZBV (Verbraucherzentrale bundesverband), som oprindeligt havde indgivet klage til den tyske domstol over Facebook.
I en udsendt meddelelse skriver VZBV, at Facebooks standard-indstillniger og en række af Facebooks almindelige bruger-betingelser er i strid med tysk forbruger-lovgivning.
“Facebook skjuler de standard-indstillinger, som ikke er privacy-venlige, i selskabets privacy-center og informerer ikke tilstrækkeligt om dette, når brugere registrerer sig,” lyder det fra VZBV.
Læs også: Tyske myndigheder: Facebook snager i dine data i al hemmelighed
Organisationen anfører, at selskaber alene må indsamle og anvende personoplysninger, hvis de pågældende brugere giver deres samtykke på baggrund af klar og forståelig information.
“Disse krav lever Facebook ikke op til,” lyder det fra VZBV.
Blandt andet har Facebook aktiveret lokaliserings-funktionen som default i Facebook-appen, ligesom selskabet som default har aktiveret søgemaskiners adgang til brugernes historik.
“Dette gør den personlige Facebook-profil nem og hurtig for alle at finde,” lyder det fra VZBV.
Facebook er ikke enig i afgørelsen og planlægger at anke den.
Selskabet meddeler, at der er blevet ændret på betingelserne og indstillingerne, siden sagen tog sin begyndelse i 2015.
“Vi arbejder hårdt på at sikre, at vores guidelines er klare og nemme at forstå, og at alle services, som Facebook leverer, lever op til at love,” lyder det fra Facebook.
Selskabet meddeler også, at det nu vil opdatere dets retningslinier for data-beskyttelse og andre betingelser, så alt flugter med den nye persondata-forordning fra EU.
Facebook har mere end to milliarder brugere fordelt over hele jordkloden, men er for alvor kommet i søgelyset i Europa - ikke mindst på grund af selskabets skattebetalinger.
Det kan du læse mere om her: Dugfrisk apport afslører: Vi går glip af skattemilliarder fra Google og Facebook
Selskabet blev i maj i fjor idømt en stor privacy-bøde i Frankrig for blandt andet at have tracket alle brugernes IP-adresser.
Det kan du læse mere om her: Har tracket brugerne overalt og lagret deres IP-adresser: Frankrig tildeler Facebook lovens hårdeste straf for privacy-brud