Artikel top billede

Det her er ikke et billede af Googles kommende "konsol," men tværtimod et billede af en gammel Commodore 64.

Google kan være på vej med sin egen “spillekonsol”: Skal streame spil fra skyen

Google kan være på vej med et nyt projekt, der gør det muligt at streame spil direkte fra Googles gigantiske sky til dit fjernsyn.

Google har de sidste to år arbejdet på en form for spillekonsol, hvor du kan streame spil fra Googles sky.

Det skriver mediet The Information.

Angiveligt skulle Google være i færd med “project Yeti,” en tjeneste, der gør det muligt at streame spil direkte fra Googles sky for at blive vist på dit fjernsyn enten via Googles Chromecast-enheder eller via en Google-produceret konsol.

“Yeti”-tjenesten minder tilsyneladende om, hvad både Nvidia og Sony har gang i med tjenester som Nvidia Now og Playstation Now.

Via din enhed vælger du et spil, der styres med din controller over en stabil internetforbindelse og eksekveres på en server, der ligger inde med langt kraftigere hardware, end der sidder i de fleste gaming-computere.

Derefter sendes billedet tilbage i din skærm, uden nogle former for forsinkelser. Det er i hvert fald målet.

Udviklingen hos Google skulle ske under to hardware-chefer hos Google, Mario Queiroz og Mand Bakar, så en kommende hardware-lancering - skulle “Yeti-projektet” lykkes - er realistisk.

Læs også: Anmeldelse: Tre retro moderne oplevelser til konsol og PC

Kan skubbe til markedet

I slutningen af 2017 nåede skribenten her kort at prøve en lignende tjeneste fra det franske startup-selskab Blade.

Her kunne jeg streame det flotte Forza Motorsport 7 til en Razer Phone med helt op til 120 billeder i sekundet med alle grafiske indstillinger på højeste niveau via en server i Frankrig.

Det var imponerende, og hvis Googles lykkes med en lignende tjeneste, kan det betyde en kommende stærk konkurrence på konsolmarkedet, som Nintendo, Microsoft og Sony ellers har ejet.

Det kan også betyde, at man ikke behøver erhverve sig et svinedyrt grafikkort, der i øjeblikket presses af krypto-minere. 

Læs også: Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"

Det hører desuden med til historien, at Google for nylig har ansat Phil Harrison, der tidligere har arbejdet 15 år hos Sony Playstation og tre år hos Microsoft Xbox.

Læs også: Ny spil-konsol en kæmpesucces for Nintendo: Aktiekurs buldrer op til højeste niveau i otte år - konsol rives væk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere