Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea skærer ned for mandskabet: Mere end seks procent af medarbejderstaben fjernet

Atea skal spare penge og skærer i mandskabet. Næsten 100 stillinger er blevet fjernet.

Pres på indtjeningen tvinger Atea til at skære i mandskabet.

Selskabet har i årets løb fjernet 98 stillinger, fremgår det af det netop offentliggjorte årsregnskab.

“For at forbedre profitabiliteten har Atea Danmark taget initiativ til at reducere driftsomkostningerne,” skriver Atea i regnskabet i kvartalsregnskabet, som du finder her.

Her skriver Atea, at selskabet i begyndelsen af andet kvartal ‘indførte ansættelsesstop for at reducere mandskabet og skære ned for omkostningerne.’

“Det har ført til, at det gennemsnitlige antal fuldtidsansatte medarbejdere i Q4 2017 var 6,2 procent lavere end i Q4 2016,” skriver Atea.

Det svarer til 98 fuldtidsstillinger i selskabet.

Omsat i kroner og øre betyder det, at Atea har reduceret omkostningerne med syv procent i fjerde kvartal 2017 i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Der er da også grund til reduktionen.

I den danske forretning er omsætningen i fjerde kvartal faldet med hele 8,1 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere. Omsætningen landede i kvartalet på 1,937 milliarder kroner.

Drifts-indtjeningen i den danske forretning (EBIT) er i kvartalet faldet med hele 21,7 procent til 84,5 millioner kroner fra 107 millioner et år tidligere.

Det fremgår desuden af regnksabet, at Ateas hardware-forretning dykker ret kraftigt. Her er omsætningen faldet med 16,3 procent.

Atea skriver i regnskabet, at faldet skyldes, at selskabet har solgt mindre udstyr til datacenter og ‘klient-relateret hardware.’

Til gengæld er der stor vækst på 19,3 procent i salget af software.

“Stigningen er baseret på større salg til den offentlige sektor,” hedder det.

Læs også: Morten Felding bruger ny ISO-certificering som skjold mod dårlig omtale af Atea: "Der er ingen andre i Danmark, der har den her certificering"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere