Artikel top billede

Photo by Crew on Unsplash (Foto: Photo by Crew on Unsplash)

Ny analyse: Nu sælger Apple flere ure end hele den schweiziske ur-industri til sammen

Apple har for alvor indtaget ur-markedet, og i sidste kvartal solgte virksomheden flere uger end hele schweiziske ur-industri til sammen.

I fjerde kvartal af 2017 solgte Apple flere ure end hele den schweiziske ur-industri til sammen, lyder det fra it-analysehuset IDC.

Dermed er Apple ifølge IDC nu definitivt verdens største ur-producent, og Apple Watch er samtidig verdens mest populære smartwatch.

Da Apple i sidste uge lancerede sit kvartalsregnskab, kunne Apples administrerende direktør Tim Cook ligeledes fortælle, at fjerde kvartal var det hidtil bedste kvartal for Apple Watch.

Her havde Apple Watch for fjerde kvartal i træk en vækst på knap 50 procent i både omsætning og antallet af solgte enheder, og samtidig solgte den nyeste udgave af Apple Watch, Apple Watch Series 3, dobbelt så godt som dens forgænger Series 2 gjorde et år tidligere.

IDC forventer, at det globale salg af smartwatches vil stige fra 31,6 millioner enheder om året i dag til 71,5 millioner enheder i 2021. 

Apple-designer fik ret

Det ser således ud til, Apples chef-designer Jonathan Ive fik ret, da han ifølge New York Times kort før lanceringen af Apple Watch i 2015 sagde "Schweiz får problemer" med henvisningen til Alpe-landets berømte urindustri.

Som Computerworld tidligere har reporteret så ser det dog ud til, at det især er mellemklasse-ure med et prisskilt på få tusinde kroner, der er ramt hårdest af introduktionen af Apple Wach, men de mere eksklusive schweizistiske ure er sluppet mere nådigt fra Apples entre på markedet.

Læs også:
Apple angriber urmarkedet med det tunge skyts - særligt en af verdens store ur-producenter lider

Test af Apple Watch 3: Seriøst kedeligt smartwatch - men jeg vil ikke undvære det alligevel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere