Danske Wendia har vind i sejlene

Wendia med 10 ansatte sælger servicemanagement-løsninger til store danske virksomheder som KMD, SAS og Coloplast. Virksomheden gør klar til et større ryk på det amerikanske marked, og her er ASP igen et varmt emne.

Service Management-virksomheden Wendia er ikke et meget kendt navn i Danmark, men får flere og flere kendte danske kunder.

KMD har 1.700 brugere af servicemanagement-systemet Point of Business (POB), og SAS, ATP og Coloplast figurerer også på kundelisten.

Wendia har snart 14 år på bagen og blev etableret af danskeren Jørgen Østergaard, konsulent i SAP og svenske Kerstin Daun, som på daværende tidspunkt var international salgschef i den tyske ERP-gigant med base i
Schweiz.

Mere brugervenligt

- Vi ville udvikle noget der var mere brugervenligt og nemt at gå til, og det var ingen selvfølgelighed for ERP-systemer i 1990, siger Kerstin Daun, medejer og dansk administrerende direktør for selskabet, der formelt er
schweizisk ejet.

Tidligere CSC-chef Asger Jensby fra virksomheden JMI Invest er bestyrelsesmedlem, men JMI Invest har ikke investeret penge i selskabet.

Virksomhedens hovedprodukt POB blev udviklet i 1992 i samarbejde med kunden SAS og blev sendt på gaden som en out-of-the-boks-løsning til it- og serviceorganisationer i 1993.

Virksomheden med kun 10 danske ansatte har adresse på godset Skjoldnæsholm på Midtsjælland, som blev udvalgt af Kerstin Daun på grund af den tætte beliggenhed til golfbanen, som nogle af medarbejderne benytter flittigt.

Men virksomheden har flere mennesker i brød i Kiev i Ukrainie, hvor 15 udviklere arbejder på systemet.

For stor forskel med inderne

- Jeg har erfaring med outsourcing til Indien fra tidligere, og fandt kulturforskellene for store. Ukrainerne tænker som europæere, og de er utrolig veluddannede, forklarer direktøren.

Wendia A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Bruttofortjeneste5,46,2
Resultat af primær drift (EBIT)0,5510,251
Resultat før skat 30,1
Resultat2,750,02
Egenkapital7,95,1
Antal ansatte1014
Wendia har netop opnået ITIL-certificering for POB . ITIL er en best-practise certificering for en lang række IT- og serviceprocesser, og det er noget, som Kerstin Daun forventer vil betyde meget for salget i de kommende år.

- ITIL bliver mere og mere anerkendt blandt skandinaviske virksomheder, og der er ingen tvivl om, at det allerede har trukket flere kunder til, siger hun.

Wendia koncentrerer sig udelukkende om udvikling og har en række salgsaftaler med partnere, og det betød sidste år at man afviklede konsulentafdelingen med kun fire mand.

Salgsindsatsen er nu også ved at brede sig over Atlanten til USA og Canada, hvor der er indgået en række salgspartnerskaber, men især på det amerikanske marked forventer Kerstin Daun, at Wendia skal sælge
ASP-løsninger.

- Amerikanerne er en del foran os på det område, selv om vi også forventer at skulle gøre det i Danmark - KMD vil tage ASP i brug i løbet af indeværende år. Der er helt sikkert et stort potentiale i ASP, nu hvor man er gået bort fra tankegangen om at det mest var interessant for små virksomheder, som ikke selv ville eje deres systemer. ASP passer til den mere komplekse infrastruktur, som præger de store virksomheder i dag, siger hun.

Wendia A/S fik et overskud på 2,3 millioner kroner i 2003. Heraf stammede størstedelen fra salget af det svenske datterselskab i Wendia Danmark til det schweiziske moderselskab. Driftsresultatet blev på 550.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere